Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Professionele hennepkwekerij Maastricht ontmanteld

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.55 uur) Dinsdag 11 september 2001

Maastricht, inbrekers overlopen bij inbraak:
Maandagavond 10 september 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Burgemeester van Oppenstraat te Maastricht. De bewoners die thuiskwamen overliepen twee inbrekers die ijlings de vlucht namen. Kort daarna kon de gewaarschuwde politie een van de inbrekers in zijn woning aanhouden.
De bewoners verlieten maandagavond kort na 18.00 uur hun woning en keerden omstreeks 21.00 uur terug. Bij hun thuiskomst vonden zij het al vreemd dat er licht in de woning brandde. Toen zij daarop de woning wilden binnengaan werd de deur plotseling van binnenuit geopend en rende er een onbekende man hun woning uit, kort daarna gevolgd door een tweede man. De bewoners waarschuwden meteen daarop de politie. Met het door de bewoners opgegeven signalement werd door de politie een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Voltastraat trof de politie twee mannen aan die beiden voldeden aan het door de bewoners opgegeven signalement. Bij het zien van de politie zetten beiden het op een lopen. Een verdween in de omgeving terwijl de andere man een woning binnen vluchtte. De politie bewaakte deze woning. Kort daarna kon de man aangehouden worden. Hij stelde zich ter beschikking aan de politie. De 28 jarige man werd daarna voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De woning waarin ingebroken was werd geheel doorzocht. De inbrekers hadden zich de toegang verschaft door de toegangsdeur open te breken. In de gang van de woning waren al diverse goederen, waaronder een computer, klaar gezet om meegenomen te worden. Op het eerste oog werd er door beide inbrekers niets ontvreemd. De politie stelt een verder onderzoek in naar de kompaan van de inbreker.

Maastricht, professionele hennepkwekerij ontmanteld: Maandagavond is in een woning aan de Heukelstraat te Maastricht een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Zowel de exploitant als zeven knippers zijn door de politie aangehouden. De projectgroep Verdovende Middelen van de politie in het district Maastricht heeft maandagavond omstreeks 22.00 uur op grond van het vermoeden van het aanwezig zijn van een hennepkwekerij in de woning aan de Heukelstraat een onderzoek ingesteld. Op het moment dat de politie de woning binnentrad probeerden een aantal mannen en vrouwen aan de achterzijde de woning te verlaten hetgeen voorkomen werd. Na het aantreffen van de hennepkwekerij werden alle aanwezige personen aangehouden Dit betroffen drie vrouwen en vier mannen die allen bezig waren met het knippen van hennepplanten. De politie trof een professionele hennepkwekerij aan bestaande uit een kleine 2000 planten. Dit betroffen 350 nagenoeg volwassen planten als enkele honderden stekjes. Verder trof de politie ruim 50 assimilatielampen aan, hetzelfde aantal transformatoren, koolstoffilters, een afzuiginstallatie en ventilatoren. Op de zolderverdieping trof de politie 12 kilo gedroogde toppen van hennepplanten aan. Deze hebben een verkoopwaarde van bijna fl. 200.000,-. Alle knippers en knipsters zijn door de politie in verzekering gesteld. De exploitant van de hennepkwekerij heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. Het is een 50 jarige inwoner van Maastricht. Ook hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Meerssen, straatrover aangehouden:
Een 21 jarige inwoner van Stein is maandagmiddag 10 september 2001 door de politie aangehouden nadat deze een straatroof had gepleegd. Het 70 jarige vrouwelijke slachtoffer woonachtig in Bunde maakt gebruik bij het wandelen van een Rollator, een vierwielig wagentje waarop de gebruiker kan steunen tijdens het wandelen. Aan de achterzijde van het appartementencomplex aan van de Patronaatstraat liep zij op het trottoir te wandelen en werd zij aangesproken door de bestuurder van een bromfiets. Deze plaatste de bromfiets dwars voor de Rollator waardoor de vrouw niet verder kon. De bestuurder van de bromfiets eiste geld van de vrouw, welk laatste ontkende geld te hebben. De belager pakte daarop de vrouw om haar nek vast en werkte haar tegen de grond. Daar bleef de vrouw liggen omdat zij niet zelfstandig kon opstaan tengevolge van operaties aan haar beide knieën. De belager begon hierna aan de tas te trekken die in het mandje van de Rollator lag. Nadat hij de tas in zijn bezit kreeg stapte de straatrover op zijn bromfiets en reed daarop snel weg. De vrouw schreeuwde om hulp waarop een paar omstanders te hulp schoten, maar de dief was al weg. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in de omgeving in waarbij een bromfietser werd aangetroffen die voldeed aan het opgegeven signalement. Geconfronteerd met het slachtoffer herkende deze laatste haar belager waarop deze werd aangehouden. Bij een onderzoek in zijn kleding trof de politie een beursje aan welke afkomstig was uit de tas van het slachtoffer. Ook de tas van het slachtoffer is inmiddels terug. Deze werd in een heg van een oprit aan de Geulstaat in Bunde aangetroffen. De politie stelt een verder onderzoek in. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie