Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie verkeersbrigadiers 'Ook wij staan er weer'

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helden

U bevindt zich in: Nieuws & Actueel - Persberichten

Persberichten

'Ook wij staan er weer'
Dinsdag 11 september hebben de verkeersbrigadiers in Helden met een ludieke actie deelgenomen aan de landelijke campagne 'Ook wij staan er weer'.

Met deze actie zijn de weggebruikers geattendeerd op de werkzaamheden en bevoegdheden van de verkeersbrigadiers. De verkeersbrigadiers regelen het verkeer bij het oversteken van kinderen bij een basisschool. Vebo (Verkeerseducatie Basisonderwijs) en de verkeersbrigadiers hebben in positieve zin de weggebruikers attent gemaakt op het belang van de verkeersbrigadiers voor de veiligheid van de basisschoolleerlingen. Daarom hebben zij op 11 september de weggebruikers bedankt voor het reageren op het stopteken. Ook werd hier aandacht aan besteed in het voortgezet onderwijs. Het Vevo (Verkeerseducatie Voortgezet Onderwijs) van het Bouwens v.d. Boije College heeft hier met de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar over gesproken, mede naar aanleiding van klachten van de brigadiers dat juist deze jeugd het stopteken vaker negeerden. Er werden pamfletten uitgedeeld en in het infoblad van de school zal dit thema worden aangehaald. In de studieles zal door de mentoren op deze actie worden teruggekomen en getracht worden een gedragsverandering te weeg te brengen.

11-9-2001 10:07

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie