Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ELSA annoceert ELSA LogBoard

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ELSA LogBoard: draadloos en mobiel toegang tot internet

Maximale bewegingsvrijheid voor veeleisende consumenten.

Amsterdam, 11 september 2001 - ELSA, fabrikant van oplossingen voor internet-toegang, netwerken en grafische computertoepassingen, annonceert het ELSA LogBoard. Het betreft een volstrekt nieuw medium voor mobiele communicatie met digitale informatiebronnen, zoals internet.

Het ELSA LogBoard kent geen 'boot-up' procedure zoals een PC, maar is op ieder moment direct klaar voor gebruik. Het systeem is bovendien uiterst eenvoudig te bedienen. In combinatie met een ELSA Vianect WLAN MC draadloze netwerkkaart kunnen met het LogBoard vanaf iedere plaats in en rond het huis e-mails worden ontvangen en verzonden, digitale foto's worden bekeken of websites worden geraadpleegd.

De fraai gestileerde magnesium-look behuizing van het LogBoard bevat een TFT-kleurendisplay met hoge resolutie en een groot aantal aansluitmogelijkheden voor randapparaten. Met een volledig opgeladen accu kan tot vier uur onafhankelijk van een stopcontact worden gewerkt.

Het ELSA LogBoard werkt met Microsoft Windows CE 3.0, hét besturingssysteem voor apparatuur op zakformaat. De grafische gebruikersinterface van het LogBoard is door ELSA ontwikkeld en geeft ook de meest onervaren gebruiker eenvoudig en snel toegang tot de belangrijkste toepassingen.

Als de Vianect WLAN MC draadloze netwerkkaart in het LogBoard wordt gecombineerd met een draadloze internettoegangsfaciliteit zoals de Vianect WLAN AP, is de maximale actieradius binnenhuis 60 meter. Als zich geen enkel obstakel tussen de beide Vianect-kaarten bevindt, kan deze afstand zelfs oplopen tot 400 meter.

In plaats van een kaart voor draadloze netwerken, kan ook een Bluetooth-kaart - zoals de Vianect blue MC - worden gebruikt.

Het ELSA LogBoard beschikt over een standaard USB-poort waarop een digitale camera, printer of extern toetsenbord kunnen worden aangesloten. Met de eveneens ingebouwde infrarood-interface kunnen draadloos gegevens worden uitgewisseld met andere Personal Digital Assistants (PDA's), organizers en mobiele telefoons.

Het systeem kan desgewenst ook direct op het lichtnet werken, waarbij de accu automatisch wordt opgeladen. Het laadstation dient tevens als handige standaard waarmee het LogBoard op bureau of tafel kan worden geplaatst.

Het ELSA LogBoard wordt geleverd in een lederen etui en is vanaf november 2001 via de ELSA dealers verkrijgbaar. De adviesprijs van het systeem bedraagt fl. 3.999,-- inclusief btw.

ELSA
ELSA is wereldwijd leverancier van internettoegang- en computer graphics-oplossingen voor de pc. Het productprogramma van ELSA omvat onder andere modems, ISDN-adapters, ISDN- en DSL-routers, grafische kaarten en monitoren.
ELSA is opgericht in 1980 en telt momenteel meer dan 700 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Aken, Duitsland, heeft ELSA vestigingen in San José (VS), Taipei (Taiwan), Tokio (Japan), Londen (VK), Parijs (Frankrijk), Milaan (Italië), Madrid (Spanje), Stockholm (Zweden) en Gent (België).
Sinds juni 1998 wordt het aandeel van ELSA AG verhandeld op de Neuer Markt (WKN 507 360) van de beurs van Frankfurt in Duitsland. ELSA Benelux is in 1999 opgericht en gevestigd nabij Gent. Deze vestiging is verantwoordelijk voor de verkoop van alle ELSA-producten in België, Nederland en Luxemburg. ELSA Benelux onderhoudt de contacten met de distributiekanalen en verstevigt de relaties met de resellers en system integrators.

In Nederland worden de ELSA-producten gedistribueerd door: MCDOS, PST, Pollux, Quote Components en Stebis

Voor productinformatie kunt u bellen met ELSA op +32 9 382 72 62

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie