Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijsuitreiking voor beste Droomhuis-architect

Datum nieuwsfeit: 12-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Wonen
Droomhuizen
Kies uw eigen Droomhuis!

Staatssecretaris Remkes nodigt u uit een oordeel te geven over de ontwerpen voor zelfbouw van jonge architecten.

Van 11 augustus tot 10 september 2001 kunt u hier uw stem uitbrengen op uw "Droomhuis". U kunt kiezen uit de ontwerpen van 37 architecten waarbij u zich laat leiden door uw persoonlijke voorkeur. Een vakjury beoordeeld alle overige criteria.
De architecten is gevraagd een kwalitatief hoogwaardige en duurzame vrijstaande woning te ontwerpen, beneden de 450.000 gulden. Het ontwerp moet creatief, gedurfd en direct uitvoerbaar zijn voor particuliere opdrachtgevers.
Onder de inzenders die voor het winnende ontwerp hebben gekozen wordt een cheque van 1000 gulden verloot. Hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen leest u bij de spelregels .

Particulier opdrachtgeverschap is één van de manieren om de zeggenschap van burgers bij het wonen te vergroten. Staatssecretaris Remkes stelt de mening van de burger centraal. Het is immers de burger zelf die - als opdrachtgever - bepaalt wat voor huis hij wil hebben: zijn smaak en wensen zijn bepalend.
Het doel van het inschakelen van een publieksjury is om een indruk te krijgen waar de voorkeur van de Nederlander naar uitgaat.

Op woensdag 12 september vindt vanaf 17.30 in Nieuwspoort de prijsuitreiking plaats. Staatssecretaris Remkes zal dan de winnaar bekend maken van zowel de publieksjury als de vakjury en de tentoonstelling openen; tevens vindt dan een forumdiscussie plaats.

Achtergrond
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort organiseert met steun van het ministerie van VROM een openbare ideeënprijsvraag voor architecten jonger dan 36 jaar over het thema "De architectuur van het eigen huis. Een vakjury onder voorzitterschap van prof. ir. Carel Weeber beoordeelt het werk van de genomineerde architecten. Van de inzendingen en het juryrapport wordt een boek gemaakt. Dit dient tevens als handreiking voor individuele opdrachtgevers bij het kiezen van een eigen huis. Het doel van de prijsvraag is om individueel opdrachtgeverschap bij de bouw van een particuliere woning te bevorderen en het belang daarbij van een architect naar eigen keuze te onderstrepen.
Meer informatie over de Ideeënprijsvraag "Droomhuizen" kan worden verkregen op www.ontwerpwedstrijden.nl.

Wonen
Breng uw stem uit
spelregels droomhuizen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie