Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale Staten stellen wijziging Streekplan Ede vast

Datum nieuwsfeit: 12-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Reparatieprocedure Kernhem op schema

Provinciale Staten stellen wijziging Streekplan vast

Provinciale Staten van Gelderland hebben op 12 september 2001 met grote meerderheid de 'Partiële herziening Kernhem-Ede' van het Streekplan Gelderland vastgesteld. Hiermee is opnieuw een belangrijke stap gezet naar hervatting van de woningbouw in Kernhem.

De provincie heeft in het Streekplan een concrete beschrijving van de nieuwbouwwijk Kernhem bij Ede opgenomen. Dit maakt het mogelijk de bestaande Milieu-Effectrapportage (MER) te gebruiken bij de verdere besluitvorming. De Raad van State heeft in haar uitspraak over Kernhem op 21 december 2000 namelijk als eis gesteld dat een MER gekoppeld dient te zijn aan een 'concrete beleidsbeslissing'.

Alle statenfracties waren het er over eens dat de woningbouw in Kernhem zo snel mogelijk weer vlotgetrokken moet worden en een grote meerderheid kon zich vinden in de procedure zoals Gedeputeerde Staten van Gelderland en Burgemeester en Wethouders van Ede die gevolgd hebben.

De vaststelling van de partiële wijziging door Provinciale Staten geeft de gemeente Ede de mogelijkheid om opnieuw bouwvergunningen te gaan verlenen in Kernhem. De gemeente moet daartoe vrijstelling verlenen van het geldende bestemmingsplan (de zogenaamde 'artikel 19 procedure').

Tegen het besluit tot vaststelling van het streekplan en het besluit tot het (met vrijstelling) verlenen van bouwvergunningen kan bezwaar worden gemaakt en beroep worden ingesteld.
Dit betekent dat de woningbouw in Kernhem niet onmiddellijk van start kan. De gemeente Ede verwacht dat in het voorjaar 2002 weer opnieuw gebouwd gaat worden in Kernhem.Ede, 20 september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie