Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: voorspelling opvlamming vasculitis mogelijk

Datum nieuwsfeit: 12-09-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Voorspelling en preventie van opvlamming vasculitis mogelijk

Een mogelijke oorzaak van vasculitis, een ontsteking in de wanden van de bloedvaten, is een overactief afweersysteem van de patiënt. Hierbij worden regelmatig Anti-Neutrofiel Cytoplasma-Antilichamen (ANCA) in het bloed aangetoond. "De vasculitis kan plotseling opvlammen", vertelt drs. Maarten Boomsma, "In mijn promotieonderzoek hebben we meer inzicht gekregen in het fenomeen opvlamming. Het blijkt mogelijk opvlammingen te voorspellen en met een vroegtijdige behandeling te voorkomen. Het is van groot belang om de behandeling zo kort mogelijk te laten zijn vanwege ongewenste bijwerkingen: vasculitis wordt tot rust gebracht door het afweersysteem met medicijnen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie