Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkiezing beste noviteit op Holland Plantenbeurs

Datum nieuwsfeit: 12-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Bloemenveiling Holland
Zoek soortgelijke berichten
Bloemenveiling Holland

"Grappig" en "lekker rommelig" scoren hoog

Verkiezing beste noviteit op Holland Plantenbeurs
Naaldwijk- Tijdens de opening van de Holland Plantenbeurs Najaar 2001 zijn de winnende noviteiten en de winnaars van de beste stands van het Kwekersplein bekend gemaakt. Op de Orderbeurs van de Holland Plantenbeurs (van 5 tot en met 7 september) worden 2700 partijen en planten en 240 partijen bloemen getoond. Er staan 170 deelnemers op de beurs.

Tijdens de verkiezing van de beste noviteit van de Holland Plantenbeurs was Euphorbia cristata `Esta' de overduidelijke winnaar. De jury beoordeelde het product, afkomstig van kwekerij Estafet uit Honselersdijk, als een consumentvriendelijk plantje. Op zich is het niet eens een zeer origineel product, maar door de mogelijk grote afzetmogelijkheden steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. Hierdoor is het een echte noviteit die het in de huidige interieurtrend met strakke vormen, uitstekend zal doen. De jury verwacht dat dit "lekker rommelige product" goed valt in de cadeaumarkt. De achtkoppige jury bestond onder anderen uit de bekende arrangeur Johan Weisz, colorist Hans Ultee (Akzo Nobel) en vakjournalist Martha Barendse (Vakblad voor de Bloemisterij).

Bij de snijbloemen oordeelde de vakjury dat Delphinium elatum `Black Mystery Arrow' de meest vernieuwende en onderscheidende noviteit is van de Holland Plantenbeurs Najaar 2001. Vooral de grote toepasbaarheid in de bloemsierkunst werd genoemd. Kortom, ook hier was de marktpotentie een belangrijk criterium. De schitterende bloeistadiumontwikkeling, de vreemde, niet "echte" kleur en de exclusieve uitstraling zorgden voor veel gespreksstof. Het is een zeer decoratieve bloem voor de nichemarkt.

De prijs voor de beste stand op de Holland Plantenbeurs najaar 2001 is gewonnen door kwekerij De Sionsgaerde uit Rijswijk. De relatief kleine stand viel bij de jury in de smaak door zijn eenvoud. De presentatie is rustig, overzichtelijk en heeft een goede kleurstelling.

Het viel de jury op dat er tijdens deze beurs vooral bij de kleine planten betere presentaties zijn. De jury bestond uit John Olsthoorn van KP Holland (winnaar van de vorige beurs), de heer en mevrouw Van Dool van Javadoplant en Gijs Kok, unitmanager Productmanagement bij Bloemenveiling Holland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie