Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ook regionale musea krijgen werkingssubsidie

Datum nieuwsfeit: 12-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 7 SEPTEMBER

2001

Ook regionale musea krijgen werkingssubsidie

De Vlaamse regering heeft, na advies van de Raad van State, definitief beslist om het uitvoeringsbesluit bij het Museumdecreet te wijzigen. Vanaf 2001 zal ook aan erkende musea ingedeeld bij het regionale niveau een forfaitaire werkingssubsidie worden toegekend.

Op dit ogenblik wordt aan deze musea een beperkte werkingssubsidie toegekend door de provincies. Vlaams minister Bert ANCIAUX wil met de wijziging van het uitvoeringsbesluit werken aan de uitbouw van een professioneel en kwalitatief museumbeleid. Een subsidie voor de uitbouw van de basisfuncties van een museumwerking en voor een kern van personeelsleden is hiertoe een eerste stap. Uiteindelijk moet dit resulteren in een gedifferentieerd systeem van een forfaitaire werkingssubsidie voor erkende musea volgens niveau van indeling.

De werkingssubsidies zijn bedoeld om de kosten voor de dagelijkse museale werking, alsook voor een kern van personeelsleden, te ondersteunen. Op dit ogenblik bedraagt deze subsidie 235.500 euro (9,5 miljoen frank) per instelling op landelijk niveau, in veel gevallen ongeveer 10 % van de rele kosten. Een werkingssubsidie van de Vlaamse overheid aan een erkend museum ingedeeld bij het regionale niveau zal 49.580 euro (2 miljoen fr.) bedragen. Samen met een beperkte subsidie van de betrokken provincie betekent dit een bedrag dat in verhouding staat tot de subsidies aan landelijk ingedeelde instellingen. Naast deze werkingssubsidies blijven alle erkende musea in aanmerking komen voor projectsubsidies.

persinfo : Koen T'Sijen, woordvoerder van minister Anciaux - tel. 02 553 28 11
e-mail: (persdienst.anciaux@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie