Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 12-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-09-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.15 u) Woensdag, 12 september 2001

District Heerlen

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Heerlerbaan, de Molenberglaan en op de Groen Boord (allemaal binnen de bebouwde kom; maximaal toegestane snelheid 50 km p/u) in Heerlen. Totaal werden daarbij 2.930 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 250 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km p/u.

Hoenbroek; auto inbeslaggenomen.
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdag nacht zag de politie een automobilist met hoge snelheid over de Antwerpseweg / autoweg ter hoogte van Hoensbroek in noordelijke richting rijden. Daarbij klokte de kilometerteller van het politievoertuig dat achter de snelheidsduivel reed soms snelheden varierend van 110 tot 170 km p/u terwijl er een maximumsnelheid geldt van maximaal 100 en op sommige plaatsen zelfs maximaal 90 km p/u (wegwerkzaamheden). De politie heeft de auto van de verdachte, een 21-jarige man uit s Gravenhage inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Hulsberg; overlopen
Bewoners van een woning aan het Laurierveld in Hulsberg werden afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 05.00 uur wakker van gestommel in de woning. Toen men beneden poolshoogte ging nemen werd een inbreker overlopen. Daarbij kwam het tot een schermutseling tussen de bewoner en de inbreker. De inbreker wist op een gegeven moment via een ruit de woning uit te komen, echter een alerte buurtbewoner die dit zag gebeuren en met een begreep wat er aan de hand was bedacht zich niet lang en ging meteen de inbreker achterna. Hij wist de inbreker op het Vlasveld te achterhalen en later over te dragen aan de inmiddels gearriveerde politie. De inbreker bleek bij zijn vlucht uit het raam een fikse snijwond aan een voet te hebben opgelopen. De politie heeft hem in het Atriumziekenhuis medisch aan zijn voet laten verzorgen waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd ingesloten. Ook de woningbewoner had bij het handgemeen met de door hem overlopen inbreker een bloeduitstorting in zijn gezicht opgelopen en was in zij gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie