Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Skoda Auto stapt in de hogere middenklasse

Datum nieuwsfeit: 12-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Skoda Superb wereldpremière

Skoda Auto stapt in de hogere middenklasse

(12 september 2001)

Op een van de belangrijkste autotentoonstellingen - de IAA Frankfurt 2001 -presenteert Skoda zich als een automerk dat zich snel ontwikkelt. Het fundament voor meer toekomstig succes wordt nu versterkt met een uitbreiding van de modelreeks. Skoda zet namelijk voet in het meest veeleisende autosegment, de hogere middenklasse. De modelreeks van Skoda Auto strekt zich nu uit van de Skoda Fabia Classic, de Octavia (inclusief de luxe versies Laurin en Klement) tot de nieuwe Skoda Superb, die in Frankfurt zijn wereldpremière beleeft.

De nieuwe Skoda Superb bouwt voort op een traditie van 100 jaar en positioneert het merk - na een lange onderbreking - weer als een fabrikant van topautomobielen uit de hogere klasse. De naam Superb grijpt terug naar het prestigieuze Skoda-model uit de jaren '30 en '40, dat wereldwijd een uitstekende reputatie genoot en bijzonder populair was. Behalve dat deze een herinnering is aan een lange traditie, geeft de naam Superb tevens uitdrukking aan het huidige niveau en image van het merk en zijn modellen. Voorheen werd Skoda voornamelijk geassocieerd met de productie van betaalbare auto's. Met de Superb profileert Skoda zich echter ook als fabrikant van hoogwaardige automobielen, die tegemoet komt aan de hoge eisen van klanten uit de hogere marktsegmenten.

De bijzonder ruime en elegante Skoda Superb wordt op de IAA in Frankfurt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd en is prominent aanwezig op de Skoda-stand. Het design van zowel het exterieur als interieur is tijdloos en wordt gekenmerkt door bekende eigenschappen van Skoda auto's: een statige uitstraling en geavanceerde techniek.

De nieuwe Skoda Superb bevindt zich in de bovenste middenklasse en is een uitbreiding van de huidige modellenreeks, die op dit moment bestaat uit de populaire Skoda Fabia en Skoda Octavia. Skoda's traditie van het bouwen van grote auto's met krachtige motoren gaat terug tot de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Het merk ontwikkelde toen 15 grote modellen voorzien van een 6- of 8-cilinder motor; de cilinderinhoud varieerde van 1,8 tot 6,6 liter. De populariteit bleek wel uit het feit dat in 1925 president T.G. Masaryk van het toenmalige Tsjecho-Slowakije rondreed in een 6-cilindermodel en dat een groot aantal modellen geëxporteerd werd naar verschillende landen - en niet alleen in Europa! De auto's van Mladá Boleslav maakten furore in Japan en waren zelfs in gebruik bij de Royal Court.

De eerste luxueuze Skoda Superb werd in 1934 geïntroduceerd voor het publiek. Hij was beschikbaar als vierpersoons twee- of vierdeurs en als zespersoons vierdeurs. Deze laatste uitvoering beschikte over een 2,5 liter 40 kW (55 pk) 6-cilinder motor die de Superb een indrukwekkende topsnel held van 110 km/h gaf. Zelfs toen al had de Superb merkonderscheidende kenmerken in styling en design (een frame met een centrale draagbalk en scharnierende wielassen, enz.). Het was Skoda's grootste en meest luxueuze model. In later jaren werd de Superb verschillende keren gemodificeerd en gemoderniseerd; er werd zelfs een 4,0 liter 8-cilinder met 70 kW (90 pk) ontwikkeld. De auto bleef in productie tot 1949. Dit jaartal betekende het voorlopig einde van Skoda's aanwezigheid in de hogere middenklasse. Maar in 2001 is Skoda weer terug in de markt waar het zulke hoge ogen gooide.

De lancering van de Skoda Superb is de bevestiging en het hoogtepunt van de veranderingen, die zich de afgelopen jaren binnen de onderneming hebben afgespeeld. De grote investering in nieuwe modellen en in het image van het merk hebben geresulteerd in een explosieve verkoopstijging binnen Europa. Skoda krijgt nu alom positieve reacties, in het bijzonder als het gaat om 'value for money', de hoge kwaliteit, de uitgebreide modelreeks, het tijdloze, elegante en klassieke design, de ingenieuze en geraffineerde details en - last but not least - de veelzijdige gebruikswaarde. Met de Skoda Superb wil het merk zich wederom doen gelden als een internationaal kwaliteitsmerk dat kan voldoen aan zelfs de hoogste eisen van zijn klanten, zonder de prijs-kwaliteitverhouding uit het oog te verliezen. De positie van Skoda als belangrijk Europees autofabrikant wordt hiermee geconsolideerd.

Een kenmerkt van alle Skoda-modellen is hun ruimte, comfort en veelzijdigheid. Daarmee zetten ze een geheel nieuwe standaard in hun klasse. Bij zijn introductie in 1996 vertegenwoordigde de Skoda Octavia het nieuwe gezicht van Skoda: een merk dat vooruit loopt op zijn concurrenten. Hetzelfde geldt voor de Skoda Fabia. Aan de criteria die hem in het segment kleine auto's plaatsen, kleven te veel restricties. Volgens zijn eigen standaard zou de auto zich een lagere middenklasser kunnen noemen. Het is moeilijk om de Skoda--modellen in te delen in de traditionele categorieën. Immers, de verwachtingen van klanten worden meer dan ruimschoots overtroffen. De Skoda Superb volgt uiteraard deze innovatieve aanpak en biedt de klant 'meer auto' voor zijn geld.

De Skoda Superb heeft een klassieke sedan-carrosserie (4.803 mm lang) van een typerend Skoda-ontwerp. De uitzonderlijk lange wielbasis (2.803 mm) staat aan de basis van een forse binnenruimte, niet alleen voor de inzittenden voorin, maar met name ook voor de achterpassagiers. Het comfort en de ruimte achterin zijn uniek voor de hogere middenklasse en zullen zelfs de meest veeleisende klanten tevreden stellen.

Net als andere Skoda-modellen is de Superb beschikbaar in drie uitvoeringen, Classic, Comfort en Elegance. Daarnaast is tegen geringe meerprijs voor elke uitvoering een groot aantal aantrekkelijke extra's beschikbaar. Er zijn vijf motoren leverbaar voor de Superb: drie energieke benzinemotoren 85 kW (115 pk), 110 kW (150 pk) en 142 kW (193 pk) en twee zuinige dieselmotoren 96 kW (130 pk) en 114 kW (155 pk). De V6-motoren zijn de krachtigste uit het programma en koppelen uitstekende prestaties aan voortreffelijke rijeigenschappen

Alle Skoda-modellen zijn voorzien van een geavanceerde technische uitrusting, zoals Bi-xenon koplampen, uitschuifbare koplampsproeiers, bijzonder effectieve aërodynamische ruitenwissers, elektronische remassistent en de nieuwste generatie ESP. Andere voorzieningen die speciale vermelding verdienen zijn de 'Tiptronic' automatische transmissie die hand matig schakelen toestaat, de airconditioning met uitstroomopeningen voor de achterpassagiers en 'koelboxen' in het dashboard, een electro-chromatische achteruitkijkspiegel met automatische anti-verblindingsstand en diverse andere vooruitstrevende voorzieningen.

De Skoda Superb heeft veel technische oplossingen die kenmerkend zijn voor Skoda en die het rijcomfort ten goede komen. Ze omvatten onder meer een CargoFlex systeem waarmee de bagageruimte variabel kan worden ingedeeld, een grote parapluhouder (inclusief paraplu!) in het linkerachterportier, een passagiersstoel voorin met een uitklapbare beensteun voor de achterpassagier, verlichte deurgrepen binnenin en buitenspiegels met ingebouwde instapverlichting.

Skoda heeft voor de Superb zulke hoge normen gesteld, dat het niet terugdeinst een levenslange mobiliteitsgarantie af te geven. De garantie dekt de kosten in het geval een wegsleepdienst moet worden ingeschakeld, de auto (indien nodig) naar een Skoda Service Centrum moet worden gesleept en andere kosten waarmee de eigenaar en zijn inzittenden worden geconfronteerd (overnachting in een hotel, een vervangend voertuig, transport, enz.). De garantie kan verschillen in de diverse landen en wordt uitvoerig beschreven in het onderhoudsboekje. De mobiliteitsgarantie vereist wel dat de auto één keer per jaar een onderhoudsinspectie krijgt in een SkodaAuto servicecentrum.

Veel vaker zal de Superb overigens niet in de garage staan, want het onderhoudsschema maakt gewag van lange intervallen: voor de benzinemodellen 30.000 kilometer en voor de dieselmodellen zelfs 50.000 km. De maximum tijd tussen twee servicebeurten bedraagt twee jaar. Afhankelijk van het gebruik geeft de boord computer aan wan neer de auto toe is aan een onderhoudsbeurt. De informatie verschijnt keurig en goed leesbaar op het multifunctionele display. Afgezien van de kostenbesparing, is dit schema met lange intervallen bijzonder milieuvriendelijk: tijdens zijn technisch even heeft de Skoda Superb aanzienlijk minder olie nodig dan zijn concurrenten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...