Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dierenhulp venezuela laat zich niet afschrikken

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Geachte redactie,
Bijgaand persinformatie aangaande Stichting Dierenhulp Venezuela Wij hopen dat u in uw media aandacht kunt besteden aan deze informatie. Namens alle vrijwilligers hartelijk dank voor uw medewerking.

PERSBERICHT

DIERENHULP VENEZUELA LAAT ZICH NIET AFSCHRIKKEN

Dat het ondersteunen van dieren in nood nog op veel plaatsen in de wereld hard nodig is is een keihard feit. Dat vrijwilligerswerk niet altijd kan rekenen op dankbaarheid is ook helder. Stichting Dierenhulp Venezuela is zo'n organisatie die sinds 1996 actief zijn met het bieden van directe hulp aan dieren in nood. Dieren die hulp hard nodig hebben en veelal ernstig mishandeld zijn, soms tot de dood erop volgt. De Nederlandse organisatie is sinds begin start actief in het Zuid Amerikaanse Venezuela, waar cultuurverschillen groot zijn. Een land politiek instabiel evenals de economie. Woorden als corruptie, drugs, diefstal etc. komen bij veel mensen direct naar boven bij de gedachte aan Zuid Amerika.

In haar lustrum jaar, op wereld dierendag 2001 bestaat de Nederlandse organisatie 5 jaar, zijn deze woorden evenmin vreemd bij de vrijwilligers van de Stichting. Zo verdween eind 2000 een complete zending hulpgoederen met een waarde van fl. 80.000,- Onderzoek en bemiddeling door o.a. de Nederlandse Ambassade te Carácas leerde dat de zending hulpgoederen 'afgeschreven' kon worden omdat, zo gaf men te kennen, een document niet voorhanden was geweest. De zoektocht is uiteindelijk op niets uitgelopen, zelfs telefonisch verkeer met het Ministerie van Buitenlandse Zaken bracht geen verdere informatie aan het licht.

Tocht blijft de Nederlandse dierenhulporganisatie zich inzetten voor de duizenden zwerfdieren die vanuit de eigen overheid niet kunnen rekenen op enige vorm van hulp of medeleven. "Wat men ook probeert wij blijven deze dieren ondersteunen, simpel om het feit dat het levende wezens zijn die rechten hebben. rechten waarvoor iemand op dient te komen en dan doen wij dat. Wij laten ons als nuchtere Nederlanders niet afschrikken en zullen deze dieren blijven ondersteunen. Ondanks adviezen te stoppen omdat er geen enkele dankbaarheid spreekt vanuit de overheid instanties die totaal niet omkijken naar de duizenden dieren die dagelijks hun kostje bijeen moeten vergaren."

Stichting Dierenhulp Venezuela is naast Venezuela eveneens actief voor zwerfdieren op het Griekse eiland Lesbos, Bonaire en zeer recentelijk een samenwerking aangegaan met de Britse organisatie K-9 op het Spaanse Tenerife.

Op de website www.dierenhulp.nl leest u alles over de Stichting Dierenhulp Venezuela alsmede de dierenhulp projecten op Bonaire, Tenerife en het Griekse eiland Lesbos.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie