Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PCI mag projectmanagers certificeren

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PCI mag projectmanagers certificeren

De Internationale Project Management Association (IPMA) heeft, via PMI-Nederland, het Project Certificatie Instituut het recht toegekend in Nederland projectmanagers te certificeren. IPMA is een wereldwijde associatie van nationale projectmanagementverenigingen met ca. 20.000 leden in 28 landen.

Alleen projectmanagers die bewezen kennis en ervaring op hoog niveau hebben, kunnen examen doen bij PCI voor het verkrijgen van het certificaat. Voor aankomende projectmanagers is er een instapniveau beschikbaar.

PMI-Nederland is in 1979 opgericht en is uitgegroeid tot een actieve vereniging met ruim 1.350 leden. De leden zijn vertegenwoordigers van adviesbureaus, rijks- gemeentelijke- en provinciale overheden, het bedrijfsleven, de industrie, dienstverlening, onderwijs en opleidingensinstituten. Het doel van de vereniging is het stimuleren van kennisontwikkeling en overdracht door certificering, opleidingen en professionalisering op het gebied van projectmanagement in Nederland. PMI dient als ontmoetingsplatform voor haar leden en als maatschappelijk aanspreekpunt rond projectmanagement.

PMI is in Nederland verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het certificatieproces voor projectmanagers conform de door IPMA gestelde richtlijnen en voorschriften. Dat wil zeggen dat PMI de rechten voor certificering volgens IPMA-standaards heeft en daarmee, via PCI, professionals in staat stelt om op vier verschillende niveaus een internationaal erkende externe accreditatie te behalen.

PCI heeft in de persoon van directeur Emile Burnaby Lautier en de aan PCI verbonden assessoren mensen aan zich gebonden die al vanaf het eerste begin bij persoonscertificatie betrokken zijn. Een assessor is een tenminste op B-niveau gecertificeerde projectmanager die op basis van zijn kennis en ervaring bevoegd is certificatiekandidaten te beoordelen. Voor de ontwikkeling en de begeleiding van de certificering vanuit PMI-Nederland is binnen de vereniging een Commissie van Advies ingesteld.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie