Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Smenwerking MATERNA en Microsoft voor WAP en SMS-oplossingen

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Smenwerking MATERNA en Microsoft voor ontwikkeling WAP en SMS-oplossingen Anny Way WAP Server gebaseerd op Microsoft Mobile Information 2001 Server

Hilversum, 13 september 2001- MATERNA heeft in samenwerking met Microsoft een toepassing ontwikkeld voor veilige mobiele toegang tot een intranet. De Anny Way Mobile Data Server van MATERNA ondersteunt specifieke functies van de Microsoft Mobile Information 2001 Server (MMIS). Hierdoor kunnen gebruikers via een beveiligde verbinding, toegang krijgen tot het intranet, gebruikmakend van een PDA (Personal Digital Assistant) of een mobiele telefoon. Met deze nieuwe ontwikkeling breidt MATERNA haar portfolio uit en positioneert zij zichzelf als een wireless Application Service Provider (wASP).

Samenwerking met Microsoft
MATERNA en Microsoft hebben in het verleden reeds diverse projecten samen uitgevoerd. Het huidige project combineert de belangrijke voordelen van de Anny Way Mobile Data Server en het Anny Way Information Center. MATERNA mobiliseert de uitwisseling van informatie via een complete mobiele internet en intranettoepassing. De toepassingen van MATERNA's Anny Way, gecombineerd met interfaces die speciaal zijn ontworpen voor het gebruik van MMIS, resulteren in een complete oplossing voor systemen die op Windows gebaseerd zijn.

Informatie uitwisselen: overal en altijd
Door gebruik te maken van de Microsoft Information 2001 Server, kunnen werknemers overal en op ieder tijdstip toegang krijgen tot hun inbox, de adreslijst en hun agenda, maar ook tot het intranet en de bedrijfsapplicaties. De technische basis hiervoor wordt geleverd door MATERNA's Anny Way Mobile Data Server voor Windows 2000. De toepassing maakt gebruik van de database van het bedrijf, zodat gebruikers dezelfde applicaties kunnen gebruiken als op hun desktop. Het wachtwoord hoeft niet elke keer opnieuw ingetoetst te worden bij het inloggen op een nieuwe website of bij het opstarten van een andere applicatie. De Virtual Private Network Connection zorgt ervoor dat data veilig wordt getransporteerd naar het Anny Way Information Center. In de toekomst zal MATERNA in staat zijn om grote hoeveelheden data nog makkelijker en sneller te verzenden via wireless application service providing.

Het zenden van intelligente SMS berichten
Met de Anny Way MIS Connector biedt MATERNA daarnaast nog een extra klantvriendelijke service. Deze toepassing, die kan worden verbonden met de Microsoft Information Server, haalt e-mail notificaties op en levert ze af bij het Anny Way Information Center. Vanuit het Anny Way Information Center wordt vervolgens direct een sms-notificatie naar de mobiele telefoon of de PDA verzonden. Ook voor afspraken of een wijziging in afspraken kan een bericht worden verzonden. Versie 2.0 heeft een push en alert framework waardoor de gebruiker meteen kan antwoorden als een SMS-bericht is ontvangen. De connector van de Microsoft Information Server houdt de SMS-notificaties bij en blijft zo up-to-date inzake alle communicatie via SMS. De gebruiker van de mobiele telefoon blijft zo op de hoogte van alle kosten. Een aanvullende Software Development Kit biedt een basis voor het ontwikkelen van additionele en klantspecifieke toepassingen in de gangbare programeertalen.

Over MATERNA Benelux
Het van oorsprong Duitse MATERNA is met 20 jaar ervaring en meer dan 1.300 medewerkers één van Europa's leidende technologieleveranciers in de telecommunicatie markt. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in mobiele datacommunicatie, met services die gebaseerd zijn op SMS en WAP. Het Anny Way Information Center, het hardware- en operator onafhankelijke serviceplatform van MATERNA, maakt de dienstverlening mogelijk en dient als intermediair tussen ruim 30 Europese mobiele operatoren en de Business to Business markt. Met de verwerking van meer dan 18 miljoen commerciële SMS-berichten per dag, is MATERNA wereldwijd marktleider in de (value added) SMS-distributie. Naast de commerciële SMS berichten, distribueert MATERNA ook de SMS-berichten uit hoofde van de interconnectiviteit tussen de mobiele operatoren in landen als Duitsland en Hong Kong.

Nieuwe communicatietechnologieën worden ontwikkeld aan de hand van onder andere de deelname in het European Telecommunications Standards Institute, het WAP Forum en het UMTS Standards Forum. Dit jaar zal het portfolio uitgebreid worden met services die gedreven worden door standaarden als de Enhanced Messaging Service.

Tot de klantenkring van MATERNA behoren organisaties als Deutsche Telekom, Mannesmann, Siemens, Bosch en Lufthansa. Inmiddels heeft het bedrijf ook in de Benelux zijn naam op de kaart gezet met klanten als Creyf's Interim, Federal Express, AOL-Compuserve, Rabobank, Henkel, Jobstoday, Wanadoo, UPC, Mobistar en KBC-bank. Meer informatie vindt u op www.materna.com en www.annyway.com

Voor meer informatie:
MATERNA Benelux
Jaap Koestal
Tel. 035-6252060
E-mail : (Jaap.Koestal@materna.be)

Whizpr
Martinique Walraven
Tel : 0317-410483
E-mail : (Martinique@whizpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie