Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda Veenkonoliaal Museum

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Wijzigingen voorbehouden.

Het museumschip de Familietrouw afgemeerd voor het kapiteinshuis in Oude Pekela. Foto : Danny van Doorn-Bedford Park-Zuid Australië

Algemene Informatie

De aanvangstijden op de zondagmiddag zijn in het algemeen om 13.30 uur. Het museum is op zondag geopend vanaf 13.00 uur. Wanneer andere aanvangstijden gelden, dan wordt dat bij de evenementen vermeld.

Kijk ook bij de wisselexposities.Zaterdag 15 september
Landschapsreis

Dit keer nemen Harm van der Veen en Karel Vlak u tijdens de landschapsreis onder de noemer Westerwolde, een oase?, mee richting het Drentse Groningen. Op de hen gebruikelijke wijze staan ze stil bij monumentale gebouwen en diverse sporen uit het verleden.

Opgave vooraf via het Veenkoloniaal Museum. Deelnamekosten bedragen 55, - p.p. ( 24,96) Dit is incl. koffie en lunch. Vertrek om 9.00 uur bij het museum. Aankomst ongeveer 17.30 uur.


Zondag 16 september om 13.30, 14.40 en 15.30 Het Woldjerspoor

Op zondagmiddag 16 september staat in het kader van de expositie Sporen door de tijd, in het Veenkoloniaal Museum te Veendam, de ontwikkeling van het Woldjerspoor centraal. Op 26 juni 1929 vond de officiële opening van het traject Groningen - Delfzijl, via Engelbert, Harkstede en Scharmer, plaats. Heden ten dage zijn nog vele sporen van dit railverleden in het landschap terug te vinden. De film brengt de kijker terug in de tijd. Gesprekken met bewoners van nu nog bestaande stations langs het traject, een gesprek met de zoon van een stationschef en divers beeld en filmmateriaal doen het verleden herleven. De filmmakers volgen het traject vanaf het hoofdstation te Groningen tot aan eindstation Delfzijl. Uniek is het in 1933 door de heer Van Dam uit Schildwolde gefilmde materiaal. We zien een oude BC motorwagen voorbij tuffen over het traject van het Woldjerspoor. Wie deze beelden ziet kan in een tijd van internet, vliegtuig en TGV haast niet meer voor stellen dat de opening van deze spoorlijn voor de Groninger Woldstreek een belangrijke opsteker was. Een hoogst belangrijke gebeurtenis voor de hele Woldstreek was de opening van het Woldjerspoor tussen Groningen en Delfzijl op 26 juni 1929. De film voert u mee terug naar het verre verleden en herinneringen aan de stations zoals Foxhol, Scharmer en Harkstede.

Zaterdag 22 september
Drankbestrijding door de tijd

Ter afsluiting van de expositie De Drankduivel organiseert het Veenkoloniaal Museum te Veendam zogenaamde Drankweerdagen. Op deze dagen wordt op luchtige wijze stilgestaan bij het heden en verleden van de drankbestrijding.

Op zaterdag 22 september staat de nu nog bestaande katholieke matigheidsbeweging Sobritas in de schijnwerpers. Annemiek Basselaar zal in het kort vertellen over de ontstaansgeschiedenis van deze organisatie. Op dezelfde dag gaat Jos Roemer in op moderne drankweer in het onderwijs. Conservator Hendrik Hachmer en de heer Hans Mobers van Sobritas Groningen verzorgen rondleidingen door de expositie De Drankduivel. Deze dag zal muzikaal worden omlijst met passende accordeonmuziek. De toegang tot het museum is op deze dag gratis.


Zondag 23 september
Vriendendag in het museum.

Zondagmiddag 23 september organiseert het Veenkoloniaal Museum weer haar jaarlijkse Vriendendag. De dag is bedoeld om Vrienden van het museum op gezellige en informele wijze kennis te laten maken met elkaar en het museum en mensen die het museum nog niet kennen, de kans te geven de sfeer te proeven van de vele zondagmiddagactiviteiten die het Veenkoloniaal Museum te Veendam komende winter weer op het programma heeft staan.

Het Orkest o.l.v. mevrouw A. Wierth uit Oude Pekela zorgt ditmaal voor een bijzondere muzikale lustrumnoot, want voor de 5de maal geven ze acte de presence. Medewerkers van het museum laten u kennis maken met diverse alcoholvrije drankjes in ons historische en van oudsher al drankvrije caféZondag 30 september
Drankweer in de Veenkoloniën

Ter afsluiting van de expositie De Drankduivel organiseert het Veenkoloniaal Museum te Veendam zogenaamde Drankweerdagen. Op deze dagen wordt op luchtige wijze stilgestaan bij het heden en verleden van de drankbestrijding.

Op zondagmiddag 30 september zal Eddy de Jonge, oud directeur van het Veenkoloniaal Museum en nu werkzaam bij het Groninger Museum, vertellen over de historie van de drankbestrijding in de regio en de ontwikkeling van de drankbestrijding in het algemeen. Accordeonist en zanger Bennie Huisman uit Heerenveen zal op dezelfde zondagmiddag op de hem bekende luchtige wijze diverse drankbestrijders- en socialistische liederen ten gehore brengen.

Deze dag is bovendien de laatste dag dat men de expositie De Drankduivel kan aanschouwen. De expositie gaat in op de diverse Drankweerorganisaties die er van diverse gezindte bestonden. Zo vervulde de NCGOV, de Nederlandsche Christelijke Geheelonthoudersvereniging met haar drankvrije Volkskoffiehuizen in onder andere Stadskanaal en Nieuw Buinen een grote rol bij het beschermen van de arbeiders tegen drankmisbruik. In Veendam werkten zowel Christelijke als Socialistische drankweerorganisaties tijdens de zogenaamde ' Blauwe Week' samen om het drankmisbruik in de regio te beteugelen.

Historische middag met als thema Drankbestrijding door de tijd. De hele middag zijn er rondleidingen door de expositie De Drankduivel en kunt u in het museum kennis maken met nu nog bestaande organisaties. Diverse sprekers vertellen over de boeiende en kleurrijke historie van de Drankbestrijding. De muzikale omlijsting zal in het teken staan van de oude drankweerliederen.

Oud-directeur Eddie de Jonge van het Veenkoloniaal Museum verzorgt deze middag ter afsluiting van de expositie De Drankduivel een lezing over de historie van de drankbestrijding in de regio. Accordeonist en zanger Bennie Huisman zorgt met drankbestrijders- en socialistische strijdliederen voor een vrolijke, maar serieuze toon.


Zaterdag 6 oktober
Museumreis

Op naar Pieter Poot gaat dankzij de MKZ-perikelen op herhaling. Conservator Hendrik Hachmer neemt u mee naar de geboortegrond van Pieter Poot, beter bekend als Peter Stuyvesant. Bezocht worden o.a. het oude kerkhofje met klokkenstoel te Langeloo, het kerkje en Jeuden kerkhof te Noordwolde, de RK kerk te Steggerda, molen De Mars te De Blesse en de NH-kerk te Wolvega. Opgave vooraf bij het museum. Kosten 55, - p.p. ( 24,96), inclusief lunch en koffie.


Zondag 7 oktober
Nationale Tiemo Tijdloos Themadag.

Eindelijk is het zo ver. Tiemo onze museummuis heeft zijn eigen Themawoning. Kinderen kunnen naar hartelust knutselen en spelen in en rond Tiemos woning. Kortom, een middag kleuren en speuren. Voor ieder bezoekertje is er een muizenissige verrassing want Tiemo heeft diverse vriendjes mee genomen.

Woensdag 10 oktober
IJzertijd in computertijd

In Apeldoorn bestaat al weer enige tijd de Stichting Prehistorisch Kamp Apeldoorn. Zij beheren een nagebouwd ijzertijdkamp op de locatie Berg en Bos. Middels experimentele archeologie probeert men het leven uit die tijd zoveel mogelijk na te bootsen. De heer Willem Baron, werkzaam voor de stichting, zal op deze avond uitgebreid vertellen over zijn ervaringen in het kamp. Aanvang 20.00 uur.

Zondag 14 oktober
Muzikale noten

Muziekschool Veendam zorgt er met diverse ensembles voor dat het museum bol staat van de noten. Voor eenieder een aangename kennismaking met een keur aan opkomend muzikaal talent afkomstig uit Veendam en omgeving.

Kortom muziek op het podium, muziek bij de sluis en muziek tussen het karton.


Vrijdag 19 oktober
Schillen of schilderen

Onder de titel Schillen of schilderen toont kunstenares Dina Belga uit Wagenborgen op verrassende wijze haar visie op de aardappel. Het werk van Dina Belga valt tot en met 31 maart 2002 in het museum te bezichtigen. U zult zien dat de door haar op doek tevoorschijn getoverde aardappels bepaald geen saaie piepers zijn. Opening expositie om 16.00 uur.

Zondag 21 oktober
Ponyrijden en knutselen

Ponyrijden en aardappelstempelen, wat heeft dat nu met elkaar te maken. Niets natuurlijk, maar beiden vullen op voortreffelijke wijze deze Tiemo Tijdloos Knutselmiddag. Tiemo toont dat de aardappel meer is dan verplichte kost. Manege Lipizza uit Veendam laat zien dat er ook knollen zijn waar je op kunt rijden.


Zaterdag 27 oktober en zondag 28 oktober Vrijwilligersmarkt

In samenwerking met Stichting Compaen organiseert het Veenkoloniaal Museum in het kader van Het jaar van de vrijwilliger op beide dagen een bonte vrijwilligersmarkt. Diverse organisaties bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers. Een keur aan organisaties geeft op beide dagen acte de presence De bezoeker maakt op verrassende wijze kennis met het rijke Nederlandse verenigingsleven waar de inzet van de vrijwilliger onontbeerlijk is. Sport - en muziekdemonstraties staan o.a. op het programma.


Zondag 4 november
Boekenmarkt

Diverse antiquariaten bieden u verspreid door het museum, boeken en prentbriefkaarten aan. Tijd dus voor Sinterklaas en de Kerstman om zich alvast in het museum te oriënteren.

Zondag 11 november
Winkler Prinsdag 2001

De jaarlijkse Winkler Prinslezing wordt dit jaar verzorgd door Jaap Beuker van het Drents Museum. Beuker zal deze middag twee korte lezingen verzorgen. Het gebruik van röntgen in de archeologie en de boot van Pesse staat centraal. Traditioneel wordt ook de tweejaarlijkse Veenkoloniale Museumprijs uitgereikt, maar er is dit jaar meer. Tijdens de pauzes kunt u op uitgebreide wijze kennis maken met een bonte verzameling historische verenigingen en oude muziek.

Vrijdag 16 november
Van hondenpunten, hanenkammen en de kat-met-de-negen-staarten

Oudmarineman Karl Bareuther wist tijdens dertig jaar varen een indrukwekkende verzameling schiemanswerk en gereedschappen bij elkaar te brengen. Op deze vrijdagmiddag zal hij om 16.00 uur de expositie Van hondenpunten, hanenkammen en de kat-met-de-negen-staarten persoonlijk openen. Zijn collectie kent internationale faam. De expositie kwam in samenwerking met het Sielhafenmuseum Carolinensiel en een EDR-bijdrage tot stand en duurt tot en met zondag 14 april 2002.Zaterdag 17 november
Kunstschatten in het museum

Wederom komt het bekende Tv-programma Kunstschatten van TV-Noord naar het Veenkoloniaal Museum. Afgelopen voorjaar gooiden de weergoden met hevige sneeuwval roet in het eten. Voor de thuisblijvers van toen een kans op herhaling.

Toegang 3,50 (1,59)Aanvang 11.00 uur, zaal open om 10.00 uur. Voorverkoop en reservering is niet mogelijk.Zondag 25 november
Knopen en splitsen

Medewerker G.L. Westerhuis van het Noordelijk Scheepvaartmuseum uit Groningen demonstreert deze middag zijn kennis van het oude schiemanswerk. Voor jong en oud een uitgelezen kans kennis te maken en zelf mee te doen met het soms toch wel heel onnavolgbare knopen en splitsen. En dat zonder zelf in een Gordiaanse knoop verzeild te raken.


Zondag 2 december
Pekela in de jaren tachtig

Filmclub Pekela legde in de jaren zeventig en tachtig diverse belangrijke evenementen langs het diep vast. Tijdens deze zondagmiddag laat de filmclub u kennis maken met nog niet eerder vertoond materiaal uit de jaren 80.

Zondag 9 december
Veenlust en Veendam op celluloid

Filmclub Dubbel 8 uit Veendam is eveneens aan het plakken en knippen geslagen. Deze middag krijgt u onder andere niet eerder vertoond Veenlustmateriaal uit de jaren 60 te zien. Een tijd van verbouwing en vernieuwing van het toen toch wel heel erg uitgeleefde Veenlust.


Zondag 16 december
Stille nacht

Muziekschool Veendam brengt u muzikaal in de Kerstsferen. Diverse ensembles brengen verspreid door het gebouw hun muzikale kunnen ten gehore. Tijdens deze middag is eveneens het oude sluiscafé en het oude snoepwinkeltje in kerstsfeer gebracht.


Zondag 23 december
Shantykoor De Scheepsjagers

In het kader van de expositie Van hondenpunten, hanenkammen en de-kat-met-de-negen-staarten zal het shantykoor De Scheepsjagers uit Muntendam een optreden verzorgen. Een oude bekende is hiermee terug op het podium. Tijdens deze middag verzorgt het koor diverse korte optredens.

Woensdag 26 december 2e Kerstdag
Water op Witte Kerst?

Een leuke knutselmiddag met bootjes bouwen en scheepjes kleuren bij Tiemo voor de jeugdigen. Een kleurrijke lezing over het zeemansleven in de Veenkoloniën en een rondleiding door de expositie met schiemanswerk door conservator Hendrik Hachmer voor de ouderen, geven een wel heel waterrijke invulling aan deze misschien wel Witte Kerst.


Zondag 6 januari
Eurocafé

Caféhouder Geert Hoiting laat u in het nieuwe jaar traditioneel kennis maken met Veenkloeten en Veenbitters zoals Schelvispekel, het Aduaderzijltje, maar nu voor het eerst tegen Europrijsjes!!!


Veenarbeiders. Werkzaamheden in het veen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...