Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersruzie Utrecht: Scooterberijder steekt automobilist

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-09-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.30 uur
Straatroof

BOSCH EN DUIN Woensdagmorgen vond op het fietspad in het Panbos een gewelddadige beroving plaats.

Omstreeks kwart voor tien reed een 27-jarige vrouw uit Utrecht op haar fiets vanaf de Bosuillaan in Bilthoven in de richting van de Duinweg in Bosch en Duin. Plotseling werd de vrouw door een onbekende man aangevallen en onder bedreiging gedwongen haar pinpas en pincode af te geven. Tevens moest de vrouw haar mobiele telefoon afgeven.

De verdachte verdween op een blauwkleurige scooter in de richting van het terrein van de WA-Hoeve. Het slachtoffer wist aan de politie een goed signalement op te geven. Surveillerende agenten zagen een man op een scooter de Vijverhof op rijden. De man voldeed aan het opgegeven signalement.

Vlak voordat hij een woning aan de Vijferhof inging werd de 40-jarige man uit Den Dolder aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Mishandeling

DE BILT De politie kreeg woensdagmiddag een melding van een vechtpartij op de Burgemeester de Withstraat.

Ter plaatse trof de politie twee personen aan een 18-jarige man en een 17-jarige jongen beiden uit De Bilt. De 18-jarige jongen verklaarde dat hij met zijn auto via de Blauwkapelseweg de Burgemneester de Withstraat in wilde rijden. Plotseling stak er een scooter met twee personen de weg over.

De autobestuurder moest fors remmen en maakte in het voorbijgaan een gebaar naar de jongens op de scooter. Op de Burgemeester de Withstraat stopte de bestuurder. Naast hem stopte ook de scooter. De passagier van de scooter stapte af en gaf zonder enige aanleiding de 18-jarige jongen een klap in zijn gezicht.

Hierop ontstond een worsteling waarbij de 18-jarige jongen gestoken werd. De twee scooterrijders sloegen ook nog een van ramen van de auto in en vertrokken vervolgens in de richting van de Utrechtseweg.

Signalement van de passagier: leeftijd 20-22 jaar, lengte 180 190 meter lang. De jongen droeg een zwarte broek en een zwart Bomberjack en een baseballpet. Opvallend was de dikke gouden ketting met een gouden plaat om zijn nek.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze mishandeling. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel. : 0900 88 44.

Dief aangehouden

DE BILT Woensdagnacht werd de politie gebeld over een vervelende man die vernielingen had gepleegd.

Omstreeks tien voor twee had de man een voertuig aan de Hessenweg vernield door een aantal malen in het kunstof dak te snijden. De getuige gaf een signalement aan de politie door waarop in de directe omgeving naar de man werd gezocht.

Agenten troffen op de Hessenweg een fietser aan die volledig aan het signalement voldeed. De 30-jarige man uit De Bilt werd staande gehouden. Vrijwel meteen verklaarde de man dat hij de fiets waar hij op reed gestolen had. In de fietstassen troffen de agenten twee kabouters aan.

De Bilthovenaar werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Buiten de gestolen fiets is de politie ook op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de twee kabouters die vermoedelijk op de Hessenweg of de Herenweg zijn gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie