Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pronk (CDA): EC gaat Nederlands uitkeringsbeleid onderzoeken

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA


Pronk: Europese Commissie gaat Nederlands uitkeringsbeleid onderzoeken

De Europese Commissie start een onderzoek naar het Nederlandse uitkeringsbeleid aan rechthebbenden die in het buitenland wonen. Nederland weigert namelijk een aantal bijzondere uitkeringen enkel en alleen, omdat de rechthebbende in het buitenland woont. Europees Commissaris Diamantopoulou zegde dit onderzoek toe in antwoord op vragen van CDA Europarlementariër Bartho Pronk.

Het gaat over de toepasbaarheid van de bijzondere uitkeringen die niet worden gefinancierd door een premie- of bijdrageregeling. Dit zijn meestal aanvullende regelingen op de sociale zekerheid (in Nederland valt te denken aan de Toeslagenwet) of regelingen ter specifieke bescherming ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie