Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam opent condoleanceregister

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


Online Condoleance-register

Amsterdam opent condoleanceregister

De gemeente Amsterdam heeft een condoleanceregister geopend voor degenen die hun medeleven willen betuigen aan de getroffenen/betrokkenen van de rampzalige gebeurtenissen in Amerika. Het register ligt in het stadhuis, ingang aan de kant van de Zwanenburgwal, en is tot en met zondag 16 september geopend van 09.00 tot 21.00 uur.

De Europese Unie heeft besloten om vrijdag 14 september uit te roepen tot dag van rouw voor de slachtoffers van de aanslagen en heeft de bevolking van de Europese Unie opgeroepen om die dag om 12.00 uur drie minuten stilte in acht te nemen. Minister-president Kok heeft voor morgen een vlaginstructie uitgegeven die inhoudt dat op alle rijksgebouwen de Nederlandse vlag halfstok wordt gevoerd. De andere overheden wordt verzocht hetzelfde te doen. Amsterdam sluit zich hierbij aan.

Burgemeester Cohen heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan het Amerikaanse consulaat en heeft via een brief zijn medeleven betuigd aan de burgemeester van New York, R. Giuliani. Ook de brandweer en de politie van Amsterdam hebben aan hun collega's in New York hun medeleven betuigd.

Sinds gisteren hangt de vlag halfstok, zowel bij het stadhuis als de stadsdelen, de politie en de brandweer.

Cynthia Hendriks


-

© gemeente Amsterdam - 13-09-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie