Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Sittard (HP 12.55 uur)

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-09-2001 Politiebericht district Sittard (HP 12.55 uur) Donderdag 13 september 2001

Sittard, woninginbraak:
Op woensdag 12 september heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Ericastraat te Sittard. De bewoonster verliet woensdagmiddag rond 15.00 uur haar wioning en sloot deze goed af. Na twee uurtjes afwezigheid ontdekte de bewoonster bij haar thuiskomst dat er een inbraak had plaatsgevonden. Aan de achterzijde van de woning werd een raam ingeslagen waardoor de inbreker de toegang tot de woning verkreeg. In de woning werd een grote ravage aangericht. De inhoud van kasten en laden werd over de vloer uitgegooid. Wat er ontvreemd werd is nog niet bekend.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 17 jarige inwoner van Stevensweert is woensdagavond door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed op een bromfiets. De bromfietser werd omstreeks 21.45 uur op de Dr. Nolenslaan aangetroffen zittend tegen een hek. De bestuurder was daar tijdens het rijden ten val gekomen en de reden daarvan bleek al vlug. Een politieagent rook dat de adem van de bestuurder behoorlijk rook naar drankgebruik. Toen hij mee moest naar het politiebureau werd dit verhinderd door een te hulp geschoten kennis van de gevallen bromfiets bestuurder. Deze verhinderde dat de gevallen bromfietsbestuurder ter plaatse bleef in afwachting van zijn overbrenging naar het politiebureau. Beiden werden daarop aangehouden en door inmiddels ter plaatse gekomen collegas overgebracht naar het politiebureau. Daar wees de uitslag van de ademanalyse aan een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Tegen de bestuurder van de bromfiets werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Tegen de kennis van de bromfietsbestuurder, een 15 jarige inwoner van Sittard, werd proces-verbaal opgemaakt wegens het beletten of belemmeren van een ambtshandeling. Na verhoor zijn beiden in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie