Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring EU over Nepal en de Maoïstische opstandelingen

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Union
Zoek soortgelijke berichten
European Union

Internet: ue.eu.int/Newsroom
E-mail: (press.office@consilium.eu.int)
11815/01 (Presse 321 - G) 1

NL

Brussel, 13 september 2001
11815/01 (Presse 321)
P 153/01

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie betreffende de gesprekken tussen de regering van Nepal en de Maoïstische opstandelingen

De Europese Unie verwelkomt het staakt-het-vuren tussen de regering van Nepal en de Maoïstische CPN, alsmede de eerste onderhandelingsronde die op 30 augustus tussen de twee partijen heeft plaatsgevonden. De Europese Unie moedigt beide partijen aan op een ernstige en constructieve wijze toe te werken naar de tweede onderhandelingsronde.

De EU dringt er bij de twee partijen op aan te streven naar een vreedzame oplossing van dit conflict in het kader van de beginselen van de rechtsstaat, de eerbiediging van de mensenrechten en een meerpartijendemocratie.

De Europese Unie neemt met bezorgdheid kennis van de recente berichten over wijdverbreide intimidatie en afpersing van verschillende delen van de Nepalese samenleving, alsmede van de eisen die de Maoïstische CPN tot diverse ontwikkelingsprojecten en internationale organen heeft gericht. De EU roept de leiders op onmiddellijk af te zien van dergelijke vormen van pressie, teneinde een klimaat te scheppen dat bevorderlijk en constructief is voor het proces van dialoog. De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie