Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: 'We willen wel veranderen, maar we kunnen niet'

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Bron: Vrije Universiteit Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 06/09/2001Participerend onderzoek bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat "We willen wel veranderen, maar we kunnen niet"

Managementinstrumenten die in theorie de traditionele manier van denken en doen binnen een gevestigde organisatie veranderen, hebben in de praktijk weinig kans van slagen. Na twee jaar studie bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat concludeert organisatieantropologe Elisabeth Dobbinga dat organisatieculturen ondanks pogingen daartoe erg moeilijk zijn te veranderen, omdat medewerkers zich voortdurend, bewust of onbewust, aanpassen aan gevestigde gewoonten. Hoe dit werkt, beschrijft zij in ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie