Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Virtex-II Platform FPGAs versnellen time-to-market

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


M-TEC WIRELESS GEBRUIKT XILINX FPGA CHIPS VOOR DE ONTWIKKELING VAN HUN

MODULES VOOR DRAADLOZE LANS

Virtex-II Platform FPGAs versnellen time-to-market van producten voor Home Netwerken

SAN JOSE, Calif., 11 September, 2001, Xilinx Inc. (NASDAQ:XLNX) maakte bekend dat M-TEC WIRELESS, een pionier in breedband draadloze LANs (Local Area Networks), Xilinx* FPGA chips koos voor de ontwikkeling van hun modules voor binnenhuis hoge snelheid netwerken. De Xilinx Virtex*-II FPGA chips vormen een belangrijk onderdeel van de M-TEC WIRELESS architectuur. De nieuwe widebeam modules van M-TEC WIRELESS zijn ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen binnen gebouwen en zijn configureerbaar voor verschillende standaarden zoals HiperLAN2, IEEE 802.11a en Wireless Ethernet. De M-TEC modules zijn de bouwsteen voor draadloze locale netwerken aan zeer hoge snelheden tot 54 Mbps in de 5.2GHz UNII band. Voor zenden en ontvangen op 5.2GHz is geen licentie vereist. Wanneer widebeam geïntegreerd wordt in bijvoorbeeld set top boxes of residential gateways, dan wordt het mogelijk om een volledig draadloos thuis netwerk te maken dat telefonie, kabeltelevisie, snelle Internet toegang, en meerdere hoge kwaliteit video kanalen toelaat.
"We vonden in Xilinx de perfecte partner voor onze FPGA oplossing," commentariëert Jan Mennekens, chief technology officer bij M-TEC WIRELESS. "De flexibele architectuur van de Virtex FPGAs laat een oplossing toe die protocol onafhankelijk is. Aan de twee belangrijkste standaarden voor LANs, met name IEEE 802.11a en HiperLAN2 kan door één enkele chip voldaan worden." M-TEC WIRELESS vervoegt een groeiende lijst van bedrijven die Xilinx FPGAs aanwenden om een competitief voordeel te creëren in de home networking arena. Xilinx FPGAs leveren het gebruikelijke time-to-market voordeel van FPGAs en zorgen voor substantiële kostenbesparing in vergelijking met traditionele ASIC chips. Xilinx FPGAs elimineren de noodzaak voor dure NRE (non recurring engineering) lasten die samengaan met het gebruik van een ASIC.
"Het is duidelijk dat het huis de volgende plaats is waar draadloze locale netwerken zullen ontplooid worden," zegt Robert Bielby, senior director of Strategic Solutions Marketing bij Xilinx. "We zijn verheugd om te zien dat bedrijven zoals M-TEC WIRELESS Xilinx FPGA chips koos voor een waaier van home netwerk toepassingen. Xilinx FPGAs, gecombineerd met de mogelijkheden van onze eSP Web portal, zorgen voor een voorsprong tegenover de competitie bij het introduceren van producten op de markt."
"Xilinx FPGA chips lieten ons toe om snel vooruitgang te boeken in het boeiende landschap van draadloze breedband LANs." zei William Watté, general manager bij M-TEC WIRELESS. "We schatten dat we door de integratie van programmeerbare Xilinx FPGA chips meerdere maanden wonnen in onze ontwikkelingscyclus."

Over Xilinx eSP
Xilinx eSP (www.xilinx.com/esp) is de eerste industrie web portal bedoeld voor het versneld ontwerpen en ontwikkelen van consumenten producten gebaseerd op opkomende standaarden. De eSP website is een uitgebreide bron van informatie en bevat een arsenaal aan oplossingen en dat alles verzameld op één site. Die oplossingen variëren van reference designs tot intellectueel eigendom Cores en zijn het resultaat van de samenwerking met een groot aantal industrieleiders.

Over M-TEC WIRELESS
M-TEC WIRELESS ontwikkelt en verkoopt widebeam modules, gebaseerd op 5GHz en OFDM technologie, voor het bouwen van breedband draadloze communicatie netwerken van de volgende generatie. De widebeam modules zijn afgestemd op OEM fabrikanten van residential gateways, WLAN toegangspunten, PCMCIA Netwerk Interface kaarten, kabeltelevisie toegangspunten in huis, set top boxes, enz. M-TEC WIRELESS is een spin-off van de M-TEC GROUP. De groep ontwerpt en levert netwerkoplossingen voor breedband telecommunicatie netwerken en industriële energie netwerken en heeft meer dan 50 jaar ervaring in het verwerven van nieuwe technologie en die om te zetten in commerciële producten. De groep startte als leverancier voor industriële energie netwerken. Vandaag is de groep daarnaast ook leverancier voor state-of-the-art breedband telecommunicatie netwerken. Draadloos was de volgende logische stap met de recente oprichting van M-TEC WIRELESS. Voor meer informatie, bezoek de M-TEC WIRELESS web site op .

Over Xilinx
Xilinx is de toonaangevende leverancier voor complete programmeerbare logische oplossingen, inclusief geavanceerde geïntegreerde schakelingen, software design tools, vooraf gedefinieerde systeem functies geleverd als intellectueel eigendom cores, en uitstekende field engineering support. Xilinx is opgericht in 1984 en heeft San Jose, Calif. als hoofdkwartier. Xilinx vond de field programmable gate array (FPGA) uit en vervult meer dan de helft van de wereldvraag voor dit type chips. Deze Xilinx oplossing stelt de klanten in staat om op significant kortere tijd producten te ontwikkelen voor computer, randapparatuur, telecommunicatie, netwerking, industriële controle, instrumentatie, ruimtevaart, defensie, low-power portable en consumenten markten. Voor meer informatie, bezoek de Xilinx web site op

Contacts:
Tamara Snowden Amy Hills Reinhilde Alaert
Xilinx, Inc. Xilinx, Inc. M-TEC WIRELESS
(408) 879-6146 (408) 879-6835 (+32)15 283 636
(tamara.snowden@xilinx.com) (amy.hills@xilinx.com)
(reinhilde.alaert@mtecwireless.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie