Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feyenoord eens met beslissing KNVB

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Feyenoord
Zoek soortgelijke berichten
Feyenoord


13-09-2001 | 11:30
FEYENOORD EENS MET BESLISSING KNVB

Feyenoord gaat akkoord met de beslissing van de KNVB om dit weekend de competitie weer te hervatten, zo liet voorzitter Jorien van den Herik donderdagochtend weten: 'Ik ben woensdag gebeld door Henk Kesler. Hij zat om begrijpelijke redenen voor een dilemma en wilde zijn beslissing afstemmen met de clubs. Als er op donderdag een competitieronde geweest zou zijn, denken we dat er echter unaniem geadviseerd zou zijn om die te cancellen.'

'Inmiddels weten we dat er vrijdag overal in Nederland momenten van overdenking en rouw worden georganiseerd en ja, dan komt er daarna toch weer een moment dat het leven zich hervat. Feyenoord heeft, bezien in dat licht, geadviseerd gewoon te spelen met inachtneming van een minuut stilte. Wel hadden we ons op voorhand neergelegd bij een meerderheidsbeslissing.', aldus Van den Herik.

Een en ander betekent dat het thuisduel van komende zaterdag tegen De Graafschap gewoon doorgaat, zij het binnen een sobere omlijsting. Voorafgaand aan het duel zal een minuut stilte gehouden worden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen. Feyenoord rekent daarvoor op de medewerking en het respect van alle toeschouwers.

De KNVB heeft inmiddels richtlijnen uitgevaardigd voor de omlijsting van de wedstrijd: alle vlaggen in en om het stadion zullen halfstok gehangen worden, voor aanvang wordt een minuut stilte gehouden, de spelers dragen rouwbanden, de muziek in het stadion zal geen uitbundig karakter hebben, na doelpunten wordt geen 'feestmuziek' gedraaid en er wordt niet overgegaan tot het uitroepen van een man of the match. Uiteraard zal Feyenoord zich aan deze richtlijnen conformeren.

bron : (c) Feyenoord Rotterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie