Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanvragen voor Leader+ Flevoland kunnen worden ingediend

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Aanvragen voor Leader+ kunnen komen

Op donderdag 13 september hijst voorzitter van de Leadergroep Flevoland, mevrouw T. Bij de Vaate, de vlag als startsein van de Leader+ periode in deze provincie. Vanaf dat moment kunnen Flevolandse inwoners en organisaties een aanvraag indienen voor een Leader+ bijdrage. Dit is mogelijk tot het einde van 2006.

Leader+ is een Europees programma voor plattelandsontwikkeling. Het doel van Leader+ in Flevoland is het verbeteren van de leefkwaliteit in het landelijk gebied. Bewoners, verenigingen, bedrijven en andere organisaties die een project willen opzetten dat ten goede komt aan de leefbaarheid van het platteland, kunnen een Europese bijdrage aanvragen. Deze aanvraag kunnen zij indienen bij de provincie Flevoland.

De ingediende aanvragen worden beoordeeld door de Leadergroep. Officieel heet deze groep de Lokale Actie Groep Leader+ Flevoland. Deze groep bestaat onder meer uit de gemeenten Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Lelystad, organisaties als NLTO, Dorpsbelangen, het Flevolands Bureau voor Toerisme, Landschapsbeheer Flevoland, vrouwen- en jongerenorganisaties en de provincie Flevoland zelf. Een deel van de leden heeft al ervaring opgedaan in de Stuurgroep Leader II. Andere leden zijn nieuw in de groep. De leden van de Leadergroep volgen eerst een training in het beoordelen van projecten.

Het Leader-programma wordt in Nederland sinds ongeveer tien jaren uitgevoerd. Het Leader+ programma dat nu in gang is gezet, is de opvolger van de programmas Leader I en II. Flevoland maakte ook al van het Leader II programma gebruik.

Contactpersoon voor Leader+ bij de provincie Flevoland is Mireille Korterik. (tel: 0320-265 676, e-mail: (korterik@flevoland.nl)).

datum 06-09-01 Nummer 2001-090

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie