Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten Nederlandse Rode Kruis na aanslagen in VS

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Het Nederlandse Rode Kruis

13 September 2001

Activiteiten Nederlandse Rode Kruis na aanslagen in Verenigde Staten

Tot dusver waren zo´n 300 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis betrokken bij de hulpverlening in verband met de aanslagen in de Verenigde Staten. Zij zijn in Nederland betrokken bij de opvang en verzorging van gestrande reizigers en bij het beantwoorden van de vragen die binnenkomen bij het informatienummer voor verwanten: 0800-1205.

Vandaag zijn 50 Rode-Kruisvrijwilligers in ploegendienst betrokken bij de opvang en verzorging van ruim 1100 gestrande passagiers in Amsterdam-West (centrum Dortmuiden) en in Lissebroek. De gestrande passagiers ontvangen onder andere toiletartikelen en kleding, er is een was- en strijkinrichting en voor de kinderen zijn speelmogelijkheden ingericht. De vrijwilligers zijn getraind in het geven van psycho-sociale hulp.

Vandaag zitten bovendien in totaal 60 vrijwilligers van het Registratie Informatiesysteem Slachtoffers (RIS) van het Nederlandse Rode Kruis achter de telefoon bij het informatienummer voor verwanten. Ze werken in drie ploegen van elk 20 mensen. Het telefoonnummer is ingericht in samenwerking met het ministerie van VWS en het Contactcenter SNT. Het nummer ging de avond van de aanslagen om 23.00 uur de lucht in. Tot dusver kwamen er circa 5000 telefoontjes binnen. De meeste bellers willen informatie over verwanten in de VS van wie ze sinds de aanslagen niets meer hebben gehoord. De gegevens van het Nederlandse Rode Kruis zullen zo spoedig mogelijk worden vergeleken met die van andere bronnen, onder andere van het Amerikaanse Rode Kruis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie