Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris Ybema maakt kennis met Bush-administratie

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Economische Zaken


www.minez.nl

MIN EZ: ybema maakt kennis met bush-administratie

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 122
Datum: 04-09-2001

YBEMA MAAKT KENNIS MET BUSH-ADMINISTRATIE

Staatssecretaris Ybema van Economische Zaken bezoekt van 9 tot en met 13 september de Verenigde Staten. Het belangrijkste doel van zijn reis is om kennis te maken met leden van de nieuwe Bush Administratie. Gespreksonderwerpen zijn de komende WTO-top in Qatar en de zich voordoende transatlantische en bilaterale economische problemen.

In Washington zal Ybema spreken met de Secretary of Commerce, Don Evans, United States Trade Representative, Bob Zoellick en Under Secretary of State for Business, Economics and Agriculture Affairs, Alan Larson. Ook ontmoet Ybema leden van het Congres en vertegenwoordigers van vakbonden, werkgeversorganisaties en NGO's.

Ybema zal op Georgetown University een college verzorgen met zijn ideeën over globalisering en de noodzaak van het bestaan van de WTO. Daarnaast zal Ybema in een lezing op Capitol Hill het Nederlandse beleid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verdedigen.

Na Washington zal Ybema Atlanta aandoen om daar het nieuwe kantoor te openen van het Commissariaat voor Buitenlandse Investeringen.

Noot van de redactie: inlichtingen bij Judith Thompson , tel: (070) 379 61 74

04 sep 01 14:26

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie