Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiele opening Banenmarkt Go4west in Amsterdam Westpoort

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente AmsterdamBanenmarkt Go4west

Amsterdam en in samenwerking met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de banenbeurs Go4West georganiseerd in de Scandia Terminal in Amsterdam Westpoort. Op donderdag 13 september wordt deze banenbeurs officieel geopend door Ton Hooijmaijers, wethouder Werk.

De banenbeurs Go4West is een project van het werkplatform WestWerkt, dat naar analogie van het Arena Initiatief in Amsterdam-Zuidoost is opgezet voor Amsterdam-West.

In WestWerkt werken stadsdelen, gemeentelijke instellingen, zoals de Sociale Dienst, Maatwerk en NV Werk, scholen en opleidingsinstituten, (allochtone) maatschappelijke organisaties en het (georganiseerd) bedrijfsleven samen. Het doel is de paradoxale situatie dat in het woongebied te veel mensen werkloos zijn en in het werkgebied veel vacatures zijn te doorbreken. Om die kloof tussen vraag en aanbod te dichten wordt hard gewerkt aan werk door middel van sociale activering, doe(l)gerichte opleidingen en ondersteunende activiteiten als kinderopvang en schuldhulpverlening.

Op de banenbeurs worden banen in Amsterdam-West aangeboden. Vooral in de sectoren transport en logistiek, techniek en zorg is een grote vraag naar personeel. Megabanenmarkt De ervaringen die tijdens de banenbeurs Go4West worden opgedaan komen ten goede aan de Megabanenmarkt dit najaar.

Bezoekers die tijdens Go4West niet slagen kunnen hun wensen met betrekking tot een baan of opleiding kenbaar maken. De organisatie van Go4West draagt er dan zorg voor dat deze gegevens aan de organisatoren van de Megabanenmarkt worden doorgegeven zodat sneller kan worden gezocht naar een voor de werkzoekende pasklare oplossing.

De officiële opening van de banenbeurs Go4West door Ton Hooijmaijers, wethouder Werk, is op donderdag 13 september om 18.30 uur (ontvangst vanaf 17.30 uur) in de Scandia Terminal, Valreep 13, Amsterdam Westpoort.

De Banenbeurs Go4West is open op vrijdag 14 september van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag 15 september van 10.00 tot 20.00 uur en zondag 16 september van 12.00 tot 18.00 uur.

Vanaf Station Sloterdijk rijdt een gratis pendelbus naar de banenbeurs.

Esther Lans


-

© gemeente Amsterdam - 12-09-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie