Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 wil minder STER-reclame

Datum nieuwsfeit: 13-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
D66

Zoek in www.D66.nl _____________ zoek Partijblad Democraat
Idee
Brussel Vandaag

13 september 2001

D66 wil minder STER-reclame

Bert Bakker

Als het aan D66 ligt, komt er minder reclame op de publieke omroepnetten. En als de publieke omroepen in de toekomst niet meer kwaliteit leveren, moeten ze zelfs een verbod krijgen opgelegd voor het uitzenden van reclame. Dit stelde Bert Bakker onlangs in het RTL Nieuws.

Publieke omroepen moeten 'kwalitatief onderscheidende' programma's maken. Maar volgens Bakker onderscheiden veel programma's zich niet van programma's die op de commerciële netten te zien zijn. Dat moet veranderen. Bakker: 'Er is te veel ongein en plat amusement wat we bij de commerciële zenders ook al zien. Er wordt teveel naar kijkcijfers gekeken'. Bakker wil in de toekomst minstens één reclamevrije televisiezender. Ook moet er een verbod komen op reclame rond jeugdprogramma's. D66 wil in elk geval dat de omroepen niet méér reclame-inkomsten mogen binnenhalen dan ze nu doen. D66 vindt verder dat de omroepgegevens tegen een redelijke vergoeding beschikbaar moeten komen.
(b.bakker@tk.parlement.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie