Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebijeenkomst migrantenorganisaties A'dam Z-Oost

Datum nieuwsfeit: 14-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Amsterdam 28 augustus 2001 PERSBERICHT

MIGRANTEN ORGANISATIES IN AMSTERDAM ZUIDOOST NEMEN ONTWIKKELING IN EIGEN HAND

Migranten organisaties in Amsterdam Zuidoost zijn door hun sterke binding met de migranten groepen zich terdege bewust van de vraagstukken die zich binnen het stadsdeel afspelen. Thema's als leefbaarheid, werkgelegenheid, veiligheid en educatie staan hoog op de agenda. De door de migranten organisaties geponeerde oplossingen vinden echter zelden de weg naar de beleidsmakers. Vaak is het idee niet goed verwoord, onderbouwd of gepresenteerd. Derhalve organiseert Stichting RECOGIN in samenwerking met Matrix Partners, VHS Bergen en Pari Passu Consultancy een praktijkgerichte training On the job Maatschappelijk Ondernemen.

Vertegenwoordigers van migranten organisaties met als werkgebied Amsterdam Zuidoost worden aan de hand van een zelf ingebracht projectidee, gedurende tien weken getraind en geadviseerd in het traject idee > project > werkelijkheid. Aan het eind van de training zijn niet alleen de kennis en vaardigheden omtrent het vervaardigen, presenteren en implementeren van het projectplan vergroot, maar is tevens het zelf ingebracht projectidee ontwikkeld tot een goed onderbouwd beleidsdocument.

De training begint met een tweedaagse startbijeenkomst op 29 en 30 september 2001. Vervolgens zullen op tien achtereenvolgende zaterdagmiddagen de overige programmaonderdelen worden uitgevoerd. Voorafgaand aan de startbijeenkomst vindt er op 14 september 2001 een informatiebijeenkomst plaats in kerkcentrum De Nieuwe Stad, Luthuliplein 11, Amsterdam Zuidoost. De informatiebijeenkomst vangt aan om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Vertegenwoordigers van alle betrokken organisaties zullen aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden.

De training On the job Maatschappelijk Ondernemen is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen uit het URBAN programma.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie