Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 14-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 14-09-2001
Politieberichten van 14 september (07.00 - 13.00)

Drachten: diefstal uit auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Hooizolder. Onbekend is hoe men is binnengekomen. Ontvreemd werd een radio. De schade bedraagt enkele honderden guldens. Aangifte is gedaan door een 37-jarige inwoner van Drachten.

Buitenpost: steen door raam
Donderdag omstreeks 10.00 uur reed een 24jarige automobiliste uit Ballum (Ameland) over het Oost in de richting van Groningen. Net buiten de bebouwde kom van Buitenpost knalden de ramen van het linkerportier en de achterkant uit de auto. De vrouw heeft verder niets gezien. Ook de ramen van een auto van een 34-jarige automobilist zijn gesneuveld. Tussen de spoorwegovergang en de afslag naar Kollum hoorde de aangever plotseling een klap en voelde hij pijn aan zijn hoofd. Hij zag dat de zijruit aan de bestuurderszijde was vernield. De man stopte en zag dat er een grijze kiezelsteen bij hem op schoot lag. De steen heeft waarschijnlijk zijn hoofd geraakt. De Leeuwarder heeft aangifte gedaan. Vrijdag omstreeks 07.00 uur werd een steen tegen een bestelauto gegooid op de Rijksstraatweg bij Burum. Aangifte is gedaan door een 54-jarige inwoner van Damwoude.

Leeuwarden: medewerker politie Friesland aangehouden Donderdag 13 september is een 22-jarige administratief-technisch medewerker van de Divisie Algemene Ondersteuning van de politie Friesland aangehouden. Tegen de betreffende medewerker loopt een onderzoek op verdenking van diefstal van een mobiele diensttelefoon. Hangende het onderzoek is de medewerker uit zijn functie gezet. Het onderzoek is in handen van het Bureau Interne Veiligheid van de politie Friesland.

Harlingen: ongeval met letsel
Vrijdag omstreeks 10.00 uur reed een auto, bestuurd door een 29-jarige inwoner van Harlingen, met een dubbelassige aanhangwagen over de Rijksweg N31 in de richting van Leeuwarden. De aanhanger vervoerde een aantal steigerpijpen. De lading stak uit. Een persoon, een 23-jarige inwoner van Harlingen, zat in de aanhangwagen om de boel bij elkaar te houden. Vermoedelijk door het uitsteken is de lading, bij een snelheid van circa 70 km per uur, gaan schuiven. Hierdoor raakte de auto aan de andere kant van de weg en kwam daar tegen een boom tot stilstand. Een uit de andere richting naderende vrachtwagencombinatie kon net op tijd stoppen. De persoon in de aanhangwagen is met licht letsel aan de rug overgebracht naar het MCL in Leeuwarden. De auto raakte zwaar beschadigd. Het verkeer is een half uurtje omgeleid.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Vrijdag omstreeks 11.15 uur kreeg de politie een melding dat werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Vlietsterbrug. En motoragent was snel ter plaatse en zag op de Oostergrachtswal een fietser die voldeed aan het signalement. De man, een 45-jarige inwoner van Leeuwarden, is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een radio-cdspeler werd in beslag genomen. Aangifte zal worden gedaan door een 54-jarige inwoner van Leeuwarden.

Beetsterzwaag: inbraak autos
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in twee autos die stonden geparkeerd bij een woning aan het Roekebosk. Na het forceren van een portier werd een radio-cdspeler gestolen. Ook uit een andere auto werd de radio-cdspeler weggenomen. Aangifte is gedaan door een 56-jarige inwoonster van Beetsterzwaag. Ook aan de Bommegaerde werd ingebroken in een auto. Ontvreemd werd een radio-cdspeler en een gsm. Aangifte is gedaan door een 20-jarige inwoonster van Beetsterzwaag.

Bureau Comunicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie