Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bve Raad stimuleert invoering IPB

Datum nieuwsfeit: 14-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bve Raad

Persbericht

De Bilt, 14 september 2001

Bve Raad stimuleert invoering IPB door nieuwsbrief Competent

De Bve Raad, brancheorganisatie voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie, ondersteunt bve-instellingen bij het invoeren van het project integraal personeelsbeleid (IPB). Hiervoor ontwikkelde zij de nieuwsbrief Competent. Competent bericht over de initiatieven, ervaringen en 'good practices' van bve-instellingen met IPB.

Vorig jaar zijn de eerste bve-instellingen gestart met het project integraal personeelsbeleid. Inmiddels zijn meer dan vijftig bve-instellingen hiermee bezig. De Bve Raad stimuleert haar leden bij het voorbereiden, ontwikkelen en invoeren van IPB. Door het verspreiden van initiatieven, ervaringen en 'good practices' die binnen bve-instellingen zijn opgedaan, probeert de Bve Raad de invoering van IPB te stimuleren. Competent, de nieuwsbrief over integraal personeelsbeleid binnen de Bve-sector, is hiervan een sprekend voorbeeld.

De kwaliteit van de dienstverlening van bve-instellingen is in hoge mate afhankelijk van de competenties, motivatie en het innovatief vermogen van docenten en ondersteunend personeel. Bve-instellingen investeren daarom op verschillende manieren in het personeelsbeleid. De arbeidsvoorwaarden worden steeds meer marktconform. De verlenging van de CAO en de besteding van de zogenaamde Van Rijn-gelden door de minister van OCenW, de werkgeversorganisaties in het onderwijs en de vakbonden zijn daar voorbeelden van. Ook aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden wordt nu concrete invulling gegeven door de implementatie van het Arbo-convenant. Daarnaast is het professionaliseren van het personeelsbeleid een belangrijke factor. Professionalisering versterkt de positie en het imago van docenten. Door onder meer integraal personeelsbeleid opereren bve-instellingen steeds meer als open, autonome ondernemingen die midden in de maatschappij staan.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie