Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over verschijnsel 'schoolagent'

Datum nieuwsfeit: 14-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Den Haag, 14 september 2001

Volgens SP-Kamerlid Harry van Bommel is de aanstelling van een fulltime-schoolagent op het Candea College in Duiven het begin van een zeer ongewenste ontwikkeling. Hij vreest dat andere scholen het voorbeeld volgen waardoor de schoolagent in de toekomst een normaal verschijnsel wordt. Van Bommel: "We moeten dit soort Amerikaanse toestanden ontmoedigen. Een school is een onderwijsinstelling en geen politiebureau, daar horen dus geen agenten thuis maar leraren." Van Bommel vraagt staatssecretaris Adelmund van Onderwijs en minister De Vries van Binnenlandse Zaken of zij bereid zijn te bevorderen dat scholen in plaats van agenten, leerlingbegeleiders gaan aanstellen.


1. Kent u het bericht "Gelderse school krijgt eigen agent"?


2. Hoe oordeelt u over het feit dat het Candea College in Duiven een eigen schoolagent aanstelt? Wat voor invloed heeft dit volgens u op het schoolklimaat?


3. Deelt u mijn mening dat de komst van de schoolagent op het Candea College een precedentwerking kan hebben waardoor andere scholen eveneens schoolagenten zullen aanstellen? Hoe oordeelt u over het idee dat de schoolagent in de toekomst tot de normale gang van zaken gaat behoren?


4. Betreft de aanstelling van de schoolagent op het Candea College een extra aanstelling van de politie Rivierenland? Zo niet, wat voor gevolgen heeft de aanstelling voor de werkzaamheden in de regio?


5. Uit welk 'potje' van het Candea College wordt de schoolagent gefinancierd? Deelt u mijn mening dat deze middelen beter besteed kunnen worden aan de aanstelling van een leerlingbegeleider?


6. Bent u bereid uw invloed aan te wenden om de aanstelling van schoolagenten in het voortgezet onderwijs te ontmoedigen? Zo nee, waarom niet?

Inlichtingen

Harry van Bommel: 06 22788043

Jasper van Dijk: 070 3183805

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie