Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Introductie van kinderopvang internet reserveringssysteem

Datum nieuwsfeit: 14-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

14 september 2001

Stichting de Zuidwester presenteert uniek kinderopvang internet reserveringssysteem

Eind september opent het online reserveringssysteem van kinderopvang Dikkertje Dap te Etten Leur, onderdeel van Stichting de Zuidwester haar deuren. Middels de internet pagina van Dikkertje Dap (www.dikkertje-dap.nl) kunnen ouders dan flexibel de opvang voor hun kinderen reserveren. Het online reserveringssysteem van Stichting de Zuidwester wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het reserveringssysteem is een grote vernieuwing in het streven naar flexibele, effectieve en kwalitatieve zorg in de kinderopvang. Naar alle waarschijnlijkheid zullen vele kinderopvang instellingen de Zuidwester volgen.

In het kader van de Adviesmethode BSO heeft Stichting de Zuidwester een subsidie ontvangen van het ministerie van SZ&W. Doel van het project is om door middel van zeer flexibel in te zetten kinderopvang en andere diensten de combinatie van werk en zorg te verbeteren. Met de subsidie heeft de Zuidwester binnen kinderdagverblijf Dikkertje Dap te Etten Leur een project gestart voor het online reserveren van opvangplaatsen. Ouders kunnen hiermee na een intakegesprek plaatsen reserveren via de internetsite van Dikkertje Dap. Dit alles vindt plaats via de website van Dikkertje Dap die daarnaast ruimte biedt aan allerlei bijkomende aspecten van zorg en opvang.

Voor de ouders betekent het reserveringssysteem een vergroting van de flexibiliteit van de zorg. Voor Dikkertje Dap betekent het reserveringssysteem een vergroting van de effectiviteit en de dienstverlening aan de ouders.

Voor de ontwikkeling van de website en het reserveringssysteem heeft De Zuidwester internet specialist GreyLam uit Amsterdam ingeschakeld. Waarbij de aankleding van de website grotendeels gebaseerd is op de tekeningen van de kinderen van Dikkertje Dap.

Per eind september 2001 zal dit reserveringssysteem in gebruik worden genomen. Voor het einde van het jaar worden de eerste resultaten geëvalueerd.

Het online reserveringssysteem van De Zuidwester zal de flexibiliteit en kwaliteit in de kinderopvang verbeteren en biedt hiermee voor zowel ouder als zorginstelling vele voordelen.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie