Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Algemeen nieuws gemeente Oostburg

Datum nieuwsfeit: 14-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Oostburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oostburg


Algemeen nieuws week 37

Nieuws en Persberichten


* Galm laat hele gemeente bewegen

* Controle- en handhavingsbeleid aangescherpt
* Opplusdag Zuidzande

* Rioleringswerkzaamheden Groede

* Feestavond voor vrijwilligers

Galm laat hele gemeente bewegen

Ondertekening contract door (v.l.n.r.) de heren Van Brussel, Leentfaar en Kienhuis Om inwoners tussen de 55 en 65 jaar te stimuleren (meer) bewegings- en sportactiviteiten te ondernemen, hebben de gemeente Oostburg, de Zeeuwse Sportraad en de Stichting Welzijn West Zeeuwsch-Vlaanderen in februari 2000 het Galm-project opgestart. Galm staat voor Gezond Actief Leven Model. Gezellig sporten staat voorop, maar het project heeft tevens tot doel dat deelnemers zich gezonder en fitter gaan voelen.

Omdat het Galm-project gericht is op circa 1000 personen was het niet mogelijk alle inwoners uit de gemeente tussen de 55 en 65 jaar aan te schrijven. Er is daarom gestart met de kernen Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Schoondijke en Waterlandkerkje Het afgelopen jaar hebben ruim 90 deelnemers uit deze plaatsen aan het project deelgenomen. De ervaringen zijn zeer positief. Niet alleen over de sportieve kant van het verhaal, maar zeker ook vanwege de vele sociale contacten.

Gezien dit succes is besloten een tweede ronde op te starten. Hiervoor hebben wethouder Leentfaar van de gemeente Oostburg, de heer Kienhuis, directeur van de Zeeuwse Sportraad. en de heer Van Brussel, voorzitter van de Stichting Welzijn West Zeeuwsch-Vlaanderen op 30 augustus jl. een convenant getekend. Nu krijgen de 55-plussers uit de kernen Breskens, Groede, Hoofdplaat en IJzendijke de kans om sportactiviteiten (terug) op te pakken. Naar aanleiding van brieven die de gemeente hiervoor verstuurd heeft, hebben zich inmiddels ruim 100 personen aangemeld. Het project start met een fitheidstest op woensdag 26 september a.s. in de sporthal van sportpark Scheldeveste te Breskens.
top

Controle- en handhavingsbeleid aangescherpt

Eén van de agendapunten van de raadsvergadering op 20 september a.s. is het voorstel tot het goedkeuren van de nota "Handhavingsbeleid gemeente Oostburg". Volgens deze nota is handhaving het afdwingen van naleving van de bestaande wetten en regels en dus het optreden tegen illegale situaties en overtredingen.

De rampen in Enschede en Volendam hebben veel gemeenten en andere overheden duidelijk gemaakt hoe belangrijk een goed controle- en handhavingsbeleid is. Ook de gemeente Oostburg heeft extra maatregelen getroffen. Begin dit jaar is gestart met een actief controle- en handhavingsbeleid op de (geldigheid) van gebruiksvergunningen. Binnen vier jaar wil de gemeente alle bedrijven die een publieksfunctie hebben controleren. Ook de bedrijven waar gevaarlijke stoffen worden opgeslagen en/of verwerkt. Daarbij horen nagenoeg alle horeca-panden, campings, winkels, bedrijfspanden, garages en openbare gebouwen. Hiervoor is een medewerker brandpreventie aangetrokken.

Hier blijft het echter niet bij. Er is immers niet alleen controle en handhaving nodig op het gebied van brandveiligheid, maar ook op het vlak van bijvoorbeeld ruimtelijke ordening (bestemmingsplannen) en volkshuisvesting (bouwen). In de nota "Handhavingsbeleid gemeente Oostburg" staat beschreven hoe de handhaving op al deze verschillende gebieden systematisch en structureel gaat plaatsvinden. Jaarlijks moet bijvoorbeeld een duidelijk programma van activiteiten opgesteld worden. Hiervoor is een coördinator handhaving aangetrokken die naast het opstellen van het programma ook toeziet op de uitvoering ervan. Hierbij moet uiteraard rekening gehouden worden met actuele ontwikkelingen op het handhavingsgebied.

Met de nota zet de gemeente een belangrijke stap naar een gestructureerd controle- en handhavingsbeleid. Dit zal een positieve invloed hebben op ons woon- en leefklimaat.

De adviescommissie Algemeen Bestuurlijke en Economische Zaken heeft 27 augustus jl. met de nota ingestemd. Op 20 september a.s. wordt het beleidsstuk ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. top

Op vrijdag 12 oktober a.s. organiseert de gemeente in samenwerking met de dorpsraad een opplusdag in Zuidzande. Op deze dag zal een team van gemeentewerken kleine karweitjes opknappen, zoals het rechtleggen van trottoirtegels, het opvullen van putten in het wegdek en het rechtzetten van verkeersborden.

Het gemeentebestuur nodigt de inwoners van Zuidzande van harte uit om aan te geven wat er op korte termijn opgeknapt dient te worden. Tevens wordt het zeer op prijs gesteld als inwoners zich als vrijwilliger aanmelden om tijdens de opplusdag (of eventueel op een vervolgdatum) mee te helpen.

Reacties (zowel klusjes als aanmeldingen om mee te helpen) kunnen tot vrijdag 28 september a.s. worden gemeld bij de secretaris van de dorpsraad Zuidzande, de heer W. Huigh, Oostburgsestraat 29 te Zuidzande (tel. 0117 - 455384). De gemeente en de dorpsraad bepalen vervolgens samen welke klusjes die dag worden uitgevoerd. top

RIOLERINGSWERKZAAMHEDEN GROEDE

Een groot deel van de riolering in Groede is aangelegd rond 1953. Omdat de kwaliteit hiervan in de loop der jaren verminderd is en omdat de capaciteit van het stelsel niet meer voldoet aan de nu geldende eisen is een paar jaar geleden besloten een deel van de riolering te vernieuwen. Hierbij worden de bestaande buizen vervangen door leidingen met een veel grotere omvang.

In 1997 is al een gedeelte van dit werk uitgevoerd. Omdat de Schuitvlotstraat toen in het kader van Duurzaam Veilig volledig moest worden aangepast, is daar gelijktijdig de riolering vervangen. Binnenkort wordt begonnen met de rest van het werk. De riolering zal dan worden vervangen vanaf het kruispunt van de Schuitvlotstraat en de Markt, op de Markt, in de Noordstraat, de Blekestraat en de Nieuwstraat tot bijna op het kruispunt met de Molenstraat. De werkzaamheden zullen naar verwachting eind september van start gaan, zodat alles er weer keurig bijligt voor aanvang van het nieuwe seizoen.

Omdat zeker in de Noordstraat de waterleiding en mogelijk ook de gasleiding te dicht bij de riolering liggen, worden hier tijdelijk noodleidingen gelegd door Delta Nutsbedrijven.

Het werk, dwars door het hart van Groede, zal zeker voor de nodige overlast zorgen. Toch is uitvoering noodzakelijk en wij vertrouwen op het begrip van u als inwoners. Op woensdag 19 september a.s. om 20.00 uur vindt in boisserie De Drie Koningen een voorlichtingsbijeenkomst plaats, waar uitleg wordt gegeven over onder andere de volgorde en tijdsduur van de aankomende werkzaamheden. Uiteraard is er tevens gelegenheid tot het stellen van vragen. Alle direct omwonenden ontvangen een uitnodiging voor deze bijeenkomst in de bus. Andere belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Voor nadere inlichtingen:
Afdeling Gemeentewerken of Bureau Voorlichting, tel. 0117 - 457000 top

Feestavond voor vrijwilligers

Het jaar 2001 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Vrijwilliger. Ook in West Zeeuwsch-Vlaanderen zetten veel vrijwilligers zich in voor uiteenlopende doelen. Daarom laten de gemeenten Sluis-Aardenburg en Oostburg, die op dit werkgebied verenigd zijn in het Samenwerkingsverband Welzijnsbeleid West Zeeuwsch-Vlaanderen, dit niet zomaar voorbij gaan. Als blijk van waardering voor het vele werk dat vrijwilligers bij allerlei maatschappelijke organisaties verrichten, organiseren zij op 3 november a.s. een feestavond in sportcomplex De Eenhoorn.

Alle bij de gemeenten bekende organisaties hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen met het verzoek enkele vrijwilligers voor deze avond aan te melden. Gezien het aantal beschikbare plaatsen, maximaal 800, is het helaas niet mogelijk alle vrijwilligers van alle organisaties te vragen.

Indien uw maatschappelijke organisatie (nog) geen uitnodiging ontvangen heeft en u wel in aanmerking voor de feestavond komt omdat er vrijwilligers werkzaam zijn, kunt u zich tot 1 oktober a.s. alsnog aanmelden bij het Samenwerkingsverband Welzijnsbeleid West Zeeuwsch-Vlaanderen, postbus 27, 4500 AA Oostburg, tel. 0117 - 457226, e-mail (pvherwaarden@oostburg.nl). Wilt u bij opgave duidelijk de naam, het adres, het telefoonnummer, de contactpersoon en de maatschappelijke doelstelling van uw organisatie vermelden? Ook vernemen wij graag het aantal vrijwilligers dat bij uw instantie werkzaam is. Na ontvangst van de aanmelding nemen wij vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.
top

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...