Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 14-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 14-09-2001
Politiebericht district Den Bosch

BELEDIGING (s-Hertogenbosch)

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Hinthamerstraat een 22 jarige inwoner van Schijndel aangehouden. Hij stond daar met enkele andere personen te praten en vond het nodig om een voorbijrijdende surveillance-eenheid uit te schelden voor kankerwouten. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. In het cellencomplex van het politiebureau was de man nog steeds druk doende de politiemensen uit te schelden en mondelinge bedreigingen toe te roepen. Hij ging daar zo in op, dat hij een openstaande deur over het hoofd zag. Hij stootte zijn hoofd zo hard tegen die deur, dat hij een verwonding aan zijn wenkbrauw opliep. De man kon, vanwege zijn recalcitrant gedrag niet worden gehoord en is voorlopig ingesloten.

DRUGSDEALER OPGEPAKT (s-Hertogenbosch)

Dondermiddag is op de Oosterplasweg in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 47-jarige man aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Agenten reden over genoemde weg en zagen daar twee mannen lopen. Toen de 47-jarige verdachte de politie zag gooide hij een enkele plastic zakjes weg. Het bleek te gaan om 8 bolletjes heroïne De tweede man was voornemens om drugs van de verdachte te kopen. De dealer is ingesloten.

OVERLAST VUURWERK (s-Hertogenbosch)

De politie kreeg donderdagavond twee meldingen van overlast door vuurwerk in s-Hertogenbosch Noord. Op de Doornburgstede zijn daarna twee jongens uit Den Bosch van 18 en 16 jaar aangetroffen die verantwoordelijk bleken voor de overlast. Enkele nog in hun bezit zijnde astronauten zijn afgenomen. Beiden kregen een bekeuring van f. 110,00.

BESTUURDER ONDER INVLOED (Drunen)

Een onder invloed van alcoholhoudende drank verkerende 65-jarige automobilist uit Drunen ramde donderdagavond op de Kastanjelaan in zijn woonplaats een verkeersbord en kwam in de berm vast te zitten. De man is herhaaldelijk gevorderd mee te werken aan een blaastest. Hij wist de blaastesten niet tot een goed einde te brengen waarna zijn rijbewijs is ingenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AUTOMOBILIST VALT IN SLAAP - TWEE LICHT GEWONDEN (Rosmalen)

Een 21-jarige automobilist uit Rosmalen, alsmede zijn twee passagiers, een 21-jarige inwoner van Houten en een 19-jarige inwoner van Apeldoorn kwamen afgelopen nacht met de schrik vrij. De bestuurder reed over de Graafsebaan, komende uit de richting van s-Hertogenbosch en was in slaap gevallen. De auto raakte van de weg en reed via het fietspas een sloot in. Vanuit de sloot rijdende ramde de auto een aan de oprit van een horecapand staand stenen blok met een reclamebord en kwam tegen een muurtje tot stilstand. Gelet op de schade die het voertuig heeft opgelopen is de auto hierbij ook nog en keer over de kop geslagen. De bestuurder liep een snijwond op aan de rechter hand, de inwoner van Houten is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De Apeldoorner bleef ongedeerd. Het kenteken van de total-loss zijnde auto is ingenomen.

DRONKEN MAN VERZET ZICH BIJ AANHOUDING (s-Hertogenbosch)

Naar aanleiding van klachten van omwonenden dat een dronken man luidkeels op straat liep te schreeuwen is afgelopen nacht op Eimeren in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een zwaar onder invloed van alcohol verkerende 28-jarige man aangehouden. Toen de politie arriveerde lag de man op de grond en was niet aanspreekbaar. Toen het tot hem doordrong dat hij werd aangehouden kwam hij echter weer tot leven. Het sloeg, schopte en spuugde de politiemensen en trapte een deuk in de politieauto. Er moesten vijf politiemensen aan te pas komen om de man ongedeerd in de politiecel te plaatsen.

HENNEPKWEKERIJEN OPGEROLD (Oudheusden)

In twee woningen aan de Nassaulaan in Oudheusden zijn donderdagmiddag en avond hennepkwekerijen opgerold. In de woning van een 34-jarige man zijn ruim 80 moederplanten aangetroffen. De man haalde hiervan stekken af die hij na het wortelen verkocht. In de woning zijn naast de kweekapparatuur ruim 800 van deze stekken in beslaggenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. In de woning van een 33 jarige man zijn op de zolder in een goed ingerichte kwekerij 139 hennepplanten aangetroffen. De planten en de kweekapparatuur, die volgens de verdachte een waarde van f. 13.000,00 vertegenwoordigt, zijn in beslag genomen. Ook tegen deze verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

ONDERZOEK NAAR ACTIVITEITEN JEUDGCRIMINELEN S-HERTOGENBOSCH NOORD AFGESLOTEN (s-Hertogenbosch

Het politieteam Noord-West van het district Den Bosch heeft een onderzoek naar de activiteiten van een aantal jeugdige criminelen in s-Hertogenbosch Noord afgerond. Het onderzoek dat in juni dit jaar begon heeft geleid tot de aanhouding en verhoren van in totaal 12 Bosschenaren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar en een 28-jarige heler van gestolen goederen. De afgelopen week zijn 8 verdachten, waaronder de heler, aangehouden en gehoord. De verdachten hebben zich meerdere malen schuldig gemaakt aan het gooien van eieren tegen ramen van woningen, het bekrassen en leksteken van banden van een 20-tal autos, inbraken in bergingen, een drietal bedrijfsinbraken, vernielingen van ruiten van scholen en het ingooien van een ruit van een rijdende BBA bus. De aan het licht gekomen feiten zijn allemaal gepleegd in de periode van december 2000 tot juni 2001. Nadat de politie in de maand juni de eerste aanhouding had verricht hebben zij hun activiteiten gestaakt.

TWEE INBRAKEN IN HORECAZAKEN(s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in horecabedrijven aan de Ridderstraat en de Snellestraat in s-Hertogenbosch. In beide gevallen is men na het vernielen van een ruit binnen gekomen. Uit de zaak aan de Ridderstraat worden enkele sloffen sigaretten vermist. Uit de andere zaak is een portemonnee met enkele honderden weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie