Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Week van het Platteland 2001 in teken van kennis

Datum nieuwsfeit: 14-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: LTO Nederland
Zoek soortgelijke berichten
LTO Nederland

Week van het Platteland 2001 staat bol van activiteiten

Maak kennis met de agrarische sector

Dinsdag 18 september 2001 - Tijdens de Week van het Platteland kan iedereen het plattelandsleven van dichtbij meemaken. Van 14 tot en met 22 september organiseren boeren en tuinders vanuit de campagne Boeren en tuinders, Ondernemers van Nature meer dan 300 activiteiten. Een actueel overzicht van deze activiteiten is te vinden op www.ondernemersvannature.nl. De Week van het Platteland staat dit jaar in het teken van kennis.

Dit jaar organiseren boeren en tuinders activiteiten op het eigen bedrijf en daarbuiten. Op de agenda staan onder meer open dagen bij agrarische bedrijven, wandelroutes, poldersporten, kunstmanifestaties, markten met streekeigen producten en ontbijtbijeenkomsten. Her en der in het land besteden bibliotheken tijdens deze Week extra aandacht aan de land- en tuinbouw via agrarische tentoonstellingen of lezingen. Op 22 september houden de zorgboeren (boeren die op hun bedrijf dagopvang bieden aan onder meer gehandicapten en ouderen) een open dag en stapt fietsminnend Nederland op de pedalen voor de Landelijke Fietsdag. Diverse boeren en tuinders met bedrijven aan de verschillende fietsroutes, bieden de fietsers op deze dag een blik op hun bedrijf.

Lunchbox
Als voorproefje op de Week van het Platteland worden op vrijdagochtend 14 september 250.000 lunchboxjes uitgedeeld aan reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. Het cadeautje van boeren en tuinders bevat naast etenswaren van Hollandse bodem een prachtig boekje over het Nederlandse platteland met de titel "Geniet van wat je ziet". Agrarische jongeren en vrouwen delen de pakketten uit op 50 locaties in het land. Amsterdam is de officiële landelijke startlocatie, waar diverse (vakgroep)bestuurders van LTO-Nederland een handje helpen bij het uitdelen van de pakketten.

Kennisquiz
Als onderdeel van het thema kennis is een agrarische kennisquiz ontwikkeld om de kennis over de land- en tuinbouw te testen. Bij slagers, groente- en fruitwinkels, BoerenBond- en Welkoopwinkels, bibliotheken en bij de Landelijke Fietsdagroutes vindt men de quizkaarten voor deze landelijke kennisquiz. Bij het goed beantwoorden van de vragen zijn er leuke prijzen te winnen. De quizkaart is in te leveren tot 29 september. Op de website www.ondernemersvannature.nl staat naast het complete activiteitenprogramma een kennisquiz voor kinderen én volwassenen.

Nadere kennismaking
Boeren en tuinders willen iedereen graag laten zien hoe op de land- en tuinbouwbedrijven wordt gewerkt. Daarnaast willen ze graag horen wat de wensen en eisen zijn die burgers stellen aan de agrarische producten en de inrichting van het platteland. Een nadere kennismaking; daar draait het om tijdens de Week van het Platteland.

Meer informatie vindt u op de volgende website: www.ondernemersvannature.nl

(Auteur: Emmy Driessen, coördinator Week van het Platteland)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie