Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zaterdag 15 september 2001
10:02 zaterdag 15 september 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875
(Piket tot zondagochtend 8.00 uur, daarna Bert Visser)

SCHOONEBEEK
Auto tegen boom
Vrijdagnacht tegen 3.30 uur reed een 20-jarige man uit Nieuw-Amsterdam met zijn auto over de Europaweg. Hij raakte met de rechterwielen in de berm, vermoedelijk doordat hij in slaap was gevallen. Hij raakte in een slip en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder en een 17-jarige jongen uit Schoonebeek die bij hem in de auto zat liepen hoofdwonden op. Beide zijn naar het Scheperziekenhuis gebracht. De auto is totaal vernield.

EMMEN
Automobilist onder invloed
Vrijdagavond halftien reed een 19-jarige automobilist uit Valthermond over de Hondsrugweg, terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 280, wat hem een boete oplevert van 410 gulden.

WESTERBORK
Alcomobilist met verzet
Vrijdagnacht rond kwart voor twee controleerde de politie op de Rolhof een 53-jarige man uit Bruchterveld, die daar met zijn auto reed. Toen bleek dat hij had gedronken wilde de politie hem aanhouden. Daarbij verzette de man zich hevig, waarop de agenten pepperspray gebruikten. De aangehouden verdachte weigerde mee te werken aan de blaastesten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, en zijn rijbewijs is ingevorderd.

HOOGEVEEN
Fietsendieven opgepakt
Vrijdagnacht tegen twee uur betrapte de politie twee jongemannen op het Stationsplein, die daar bezig waren een fiets te stelen. Ze zullen op een later tijdstip worden verhoord.

ASSEN
Insluiper opgepakt
Vrijdagavond is een 42-jarige Assenaar aangehouden nadat hij was aangetroffen in De Boshof, waar hij niet thuishoort. Hij was daar in een van de kamers aangetroffen, en had er meerdere doorzocht. Uit een van de kamers had hij geld gestolen. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

HOOGEVEEN
Verdachte vernieling opgepakt
Vrijdagavond rond halftwaalf kreeg de politie een melding dat er ramen waren vernield aan de Atlaslaan. Getuigen konden een signalement geven, waarna in de omgeving twee inwoners van Hoogeveen konden worden aangehouden, mannen van 25 en 26 jaar. Ze zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

EMMEN
Vuurwerk ingenomen
Vrijdagavond tijdens een rondje Emmerhout surveilleerde de politie in het winkelcentrum. Daar werd onder meer vuurwerk afgestoken. Het groepje dat hiervoor verantwoordelijk was is aangesproken, en hun vuurwerk is ingenomen. Om de overlast die hierdoor ontstaat tegen te gaan zal dit soort controles vaker plaatsvinden.

ASSEN
Bromfietser onder invloed
Vrijdagnacht tegen halfvijf reed een 26-jarige Assenaar met zijn bromfiets over de Gedempte Singel. Bij het zien van de politie ging hij er van tussen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Bij de ademtest blies hij 445, en dat leverde een snelrechtdagvaarding op.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie