Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EK Senioren schaken in Saint-Vincent, Italië

Datum nieuwsfeit: 15-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Schaakbond


EK Senioren Saint-Vincent

Het EK individueel voor Senioren vindt dit jaar plaats in Saint-Vincent (Italië) van 15 - 23 september 2001.

De organisatie biedt de KNSB één Nederlandse deelnemer volpension aan. Het ligt voor de hand dat de komende Kampioen Senioren (Bilderberg Toernooi) eerst rechthebbende is. Het besluit daarover is echter nog niet genomen.

Indien u geïnteresseerd bent in deelname, kunt u dat ons laten weten.

Indien u meer wilt weten over dit toernooi kunt u het bijgevoegde Engelstalige document inzien.Twinning Chess laat Europese steden tegen elkaar schaken

Veel deelnemers denken er nog met weemoed aan terug, de Europese stedencompetitie die in de jaren tachtig werd gespeeld. Voor hen is er goed nieuws: begin 2002 zal een nieuwe versie van de Twinning Chess Competition van start gaan.

Organisator Fred Maussen wil het dit keer groot aanpakken. Zijn doelstelling is dat op de startdatum 14 januari 2002 150 steden uit de vijftien landen van de Europese Gemeenschap zich hebben aangemeld voor deze schaakwedstrijd. Om dat te bewerkstelligen moet er een grote logistieke inspanning worden verricht. De pers wordt op de hoogte gesteld en 1500 burgemeesters in 15 landen zullen in juni en juli een brief in hun eigen taal plus een brochure ontvangen. In die brief worden ze opgeroepen om de communicatie tussen de Europese landen te bevorderen en deel te nemen aan de internationale schaakcompetitie. Als tegenprestatie krijgen de steden onder andere een pagina op de website van het toernooi.

Het internet gaat een belangrijke rol spelen in de competitie. Werden de zetten in de jaren tachtig nog uitgewisseld per telefoon of telex, nu zullen alle partijen gespeeld worden op de website van Twinning Chess. Iedere deelnemende stad mag zelf bepalen hoe zij aan haar schaakzetten komt, maar Maussen hoopt dat er een publieksactiviteit van wordt gemaakt. Want daar gaat het hem om, Europese burgers met elkaar in contact brengen. Uiteraard biedt het internet ook daar uitgelezen mogelijkheden. Het ligt voor de hand dat de stadsbewoners hun voorkeurszetten per internet aan de plaatselijke coördinator zullen doorgeven.

Europese contacten bevorderen is het hoofddoel van het project, het schaken een middel. Toch zullen sommige schaakverenigingen in de honderd grootste plaatsen van het land zitten te popelen om in deze wedstrijd mee te spelen. Wat moeten ze doen? Voorlopig even afwachten. In de week van 18 juni worden de Nederlandse burgemeesters aangeschreven en op dat moment ligt het initiatief bij de gemeentes. Heeft de schaakclub halverwege de zomer nog niets gehoord, dan kan er misschien eens bij de gemeente worden geïnformeerd. Er kunnen maximaal dertig Nederlandse steden deelnemen.

De Twinning Chess Competition krijgt subsidies van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Noord-Holland en Maussen hoopt op een flinke bijdrage van de Europese Gemeenschap. De deelnemende steden moeten 3000 Euro betalen. Vier Nederlandse plaatsen hebben al laten weten mee te willen spelen.

Zie ook www.twinningchess.com.Geslaagden cursussen Indelingsdeskundige Deventer en Schaaktrainer ABC Utrecht

De volgende personen zijn geslaagd voor het examen Indelingsdeskundige op 11 april te Deventer. De docent voor deze cursus was de heer E. Roosendaal:
S. Bonthuis 't Harde
L.A. Glazenburg-Boeree Rheden
J. Kruiver Arnhem
J. van Onzen Arnhem

Allen waren reeds in het bezit van het diploma Scheidsrechter en zijn hierdoor tevens benoemd tot Wedstrijdleider A

De volgende personen zijn geslaagd voor het examen voor de versnelde cursus voor Schaaktrainer ABC op 18 april te Utrecht. De docent voor deze cursus was de heer C. van Wijgerden:
Schaaktrainer B
M. v/d Griendt Amsterdam
P. Grooten Zwolle
W. v/d Hoek Zevenhuizen

Schaaktrainer C
M. Bosman Zoetermeer
W. Hendriks Nijmegen
P. Peelen Amsterdam
D. Meijer Rotterdam
M. Okkes Utrecht

Wij feliciteren alle geslaagden met het behaalde resultaat.

Voor informatie over de komende cursussen of vervolg cursussen, zie Overzicht cursussen.Nationale Pupillendag voor de derde maal in Amstelveen (23 juni)

Op zaterdag 23 juni zal voor de derde maal de Nationale Pupillendag plaatsvinden te Amstelveen.
Het toernooi zal worden gespeeld in het Keizer Karel College, Elegast 5 te Amstelveen
Zie het verslag van vorig jaar:
home-2.worldonline.nl/~pbamvv/pup0.htm

Er doen 160 kinderen mee, verdeelt over 4 leeftijdsgroepen: E-jeugd: geboren in of na 1991
F-jeugd: geboren in of na 1992
G-jeugd: geboren in of na 1993
H-jeugd: geboren in of na 1994

De 160 spelers hebben zich geplaatst middels de regionale kampioenschappen.
Er worden 7 ronden volgens het Zwitsers systeem gespeeld. Alle deelnemers ontvangen een gratis lunchpakket. Er is tevens een kantine aanwezig waar drinken en overige versnaperingen verkrijgbaar zijn.

Tijdschema:
10.00 uur zaal open
10.30 uur start inschrijving (uiterlijk 10.45 uur aanwezig zijn) 11.00 uur opening
11.15 uur 1e ronde
12.00 uur 2e ronde
12.45 uur 3e ronde
13.30 uur lunchpauze
14.00 uur 4e ronde
14.45 uur 5e ronde
15.30 uur 6e ronde
16.15 uur 7e ronde
17.15 uur prijsuitreiking

De winnaar in de groepen E, F, G en H krijgt resp. de titel van "Jeugdkampioen(e) van Nederland t/m 10, 9, 8 en 7 jaar 2001". Het hoogst geëindigde meisje in de groepen E, F, G en H krijgt resp. de titel van "Meisjeskampioene van Nederland t/m 10, 9, 8 en 7 jaar 2001"

Belangrijkste spelregels:

- We spelen met de klok, 20 minuten per speler per partij.
- Noteren hoeft niet.

- De wedstrijdleider bepaalt waar de klok staat.
- Alleen de spelers en de wedstrijdleider mogen zeggen dat er een vlag gevallen is.

- Doet je tegenstander iets wat volgens de spelregels niet mag, waarschuw dan je wedstrijdleider. Daarvoor mag je de klok stilzetten. Doe dit wel voor je partij is afgelopen, na je partij is het te laat!
- Ben je het niet eens met een beslissing van de wedstrijdleider dan mag je voor de volgende ronde daarover klagen bij de hoofdwedstrijdleider. Die beslist dan.

Voor het volledige reglement zie Reglementen Jeugd NK's: ReglementenDe Technische Commissie maakt jeugdselecties bekend

De Technische Commissie heeft de volgende selecties bekend gemaakt voor de jeugduitzendingen voor de komende zomer. Na het NK t/m 12 jaar (24-26 mei) in Rijswijk zullen daar nog de spelers t/m 12 en t/m 10 jaar aan toegevoegd worden. De toernooien zijn live via Internet te volgen:

Glorney en Faber Cup
Data: 7-11 juli 2001
Plaats: Hyères, Cote d'Azur (Fra)
Spelers: Erwin L'Ami 2329, Marc Erwich 2296, Jan Smeets 2376, Daniel Stellwagen 2302 en Jan Werle 2335
Speelsters: Marlies Bensdorp 1945, Bianca Muhren 1990 en Arlette van Weersel 1873
echiquier.hyerois.free.fr/glorney_eng.htm

Saint Lo
Data: 7-15 juli 2001
Plaats: Saint Lo (Frankrijk)
Spelers: Linda Ammerlaan, Laura Bensdorp, Hilke v/d Berg, Jasper Broekmeulen, Biaina Geragousian, Erik-Jan Hummel, David van Kerkhof, Robert Ris, Rieke van Run en Matthew Tan
www.echecsaglo.fr.st/festival2001e.htm

Europese Kampioenschappen t/m 20 jaar:
Data: 15-28 juli 2001
Plaats: Patras (Gri)
Spelers: Meike Wortel en Joost Berkvens
www.otenet.gr/chessclub/

Wereldkampioenschappen t/m 20 jaar:
Data: 15-30 augustus 2001
Plaats: Athene (Gri)
Speler: Joost Berkvens
www.greekchess.com/pagosmio

Europese Kampioenschappen t/m 14, 16 en 18 jaar: Data: 30 augustus - 10 september 2001
Plaats: Kalithea (Griekenland)
Spelers: Arlette van Weersel (M-18), Jan Werle (J-18), Marlies Bensdorp (M-16), Bianca Muhren (M-16), Marc Erwich (J-16) Jan Smeets (J-16), Erwin L'Ami (J-16), Melissa Muhren (M-14), Joost Michielsen (J-14), Daniel Stellwagen (J-14)
www.sportmeeting.org/euro2001.htmKasparov tegen Kramnik in Astana, Kazakhstan

Van 20 mei t/m 1 juni zal in Astana City, hoofdstad van Kazakhstan, het International Super Tournament plaatsvinden. Het deelnemersveld bestaat uit:
Vladimir Kramnik, Garry Kasparov, Alexander Morozevich, Alexey Shirov, Boris Gelfand en Darmen Sadvakasov.
De wedstrijden zijn live te volgen op www.astana.fide.com Starttijd dagelijks 3 p.m. locale tijd (GMT +6)opening De Eeuw van Euwe en overdracht Euwe-Ring

Op 19 mei 2001 zal de opening plaatsvinden van de 'De Eeuw van Euwe' en de overdracht van de Euwe-Ring in het gebouw van de Gasunie, Concourslaan 17 te Groningen.

Euwe ring

Hans Böhm, de huidige drager, geeft de Euwe-Ring door. Max Euwe, Nederlands enige wereldkampioen schaken, werd de ring door de Gasunie op 5 januari 1977 aangeboden.
Ter omlijsting van de overdracht wordt een "handicapschaaktoernooi" gehouden en is een expositie ingericht.

Tentoonstelling De Eeuw van Euwe (19 tot en met 31 mei) (beeldjes, etsen, schilderijen en schaakspellen)

De keuze van de kunstenaars uit de tweede helft van de 20ste eeuw (de Eeuw van Euwe) is bepaald aan de hand van het te verschijnen boek Spel uit de Kunst in de Kunst van L.C.M. Diepstraten. Tentoongesteld wordt werk van Rombout Berkelaar, Aad van den Bosch, Maaike Feih, Klaas Gubbels, Riens Heidema, Paul Husner, Anna Kool-Troost, Peter de Leeuwe, Hans Leijerzapf, Rudolf Maliangkay, Joyce Op 't Eijnde, Geertje van Oudheusden, Frans Roetman, Henryette Weijmar Schultz, Truus Wilders en Caja Wong Chung. De schaakspellen zijn ter beschikking gesteld door de Stichting E.J. Slager.

Gelijktijdig exposeert Peter Bastiaanssen. Bastiaanssen - geboren 1957 in Breda - woont en werkt in Rotterdam. Na een opleiding aan de HEAO en een baan in het bedrijfsleven besloot hij alsnog naar de kunstacademie te gaan. Bastiaanssen heeft een geheel eigen beeldtaal waarin "de zwarte hond" een redelijk grote rol speelt. Van zijn hand komen schilderijen, grafiek en sculpturen. Deze technieken laat de expositie binnen Gasunie zien.

Bezichtiging op afspraak, met uitzondering van de zondagen 20 en 27 mei. De deuren van de Gasunie zijn dan van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Programma 19 mei:

11.00 uur Opening expositie en aansluitend start "Handicaptoernooi" 15.15 uur Toelichting Spel uit de Kunst in de Kunst door de auteur (onder voorbehoud)
16.30 uur Prijsuitreiking toernooi en aansluitend overdracht Euwe-ring 17.00 uur Voordracht door drager van de ring
18.00 uur Sluiting

Na aanmelding bij het Max Euwe Centrum, email: (euwemec@xs4all.nl) wordt u een toegangskaart gezonden.Curacao International Chess Festival 2001

Van 25 juli tot en met 4 augustus zal in Willemstad, Curacao, een open toernooi worden georganiseerd voor alle niveau's. Daarnaast wordt er nog een jeugdtoernooi t/ 16 jaar plaats.
Het toernooi kent een internationale ambiance met deelnemers uit Europa, USA, Caribisch gebied en Zuid- Amerika. De organisatie besteedt speciale aandacht aan de 50e verjaardag van Jan Timman, die zelf aanwezig zal zijn. Hans Bohm zal de nodige demonstraties verzorgen.
Voor nadere informatie en inschrijving: www.curacao.com/chessHet Wahl schaaktoernooi om het Nederlands Kampioenschap schoolschaken 2001

Uitslagen voorronden Voorgezet Onderwijs categorie I (bovenbouw) van 26 mei:
Vechtdal College - C.S.G. de Heemgaard 0 - 4 Philips van Horne S.G. - Gymnasium Beekvliet 0,5 - 3,5 Zaanlands Lyceum - Vossius Gymnasium 1 - 3 Bogerman SG - Praedinius Gymnasium 2 - 2 (Bogerman gaat door, bord 4 0 - 1)
Gymnasium Camphusianum - Gertrudis College 1,5 - 2,5 Gymnasium Apeldoorn - Jacobus College 2,5 - 1,5 Alferink College - Vlietland College 3 - 1 Maerland College - Stanislas Gymnasium 1 - 3

Dit jaar zullen de finales van het Nederlands Kampioenschap Schoolschaken in Apeldoorn plaatsvinden. Het kampioenschap zal gehouden worden op 2, 9 en 16 juni. De teams van het Voorgezet Onderwijs categorie I (bovenbouw) spelen op 2 en 9 juni d.m.v. uit- en thuiswedstrijden.
Er wordt gespeeld op het Edison College, dat ligt in de wijk 'de maten' waaraan de organiserende schaakvereniging "De Schaakmaat" zijn naam dankt.

De hoofdsponsor van het Nederlands Kampioenschap Schoolschaken is de firma Wahl, leverancier van kappersbenodigdheden. De firma Wahl is gevestigd in Apeldoorn.

De verrichtingen van de teams zullen via internet te bezichtigen zijn op internetadres:
www.osbo.nl/nkscholen

In het programmaboekje zijn de belangrijkste gegevens van het kampioenschap te vinden.
Het boekje kunt u hier downloaden:

* Programmaboekje NK scholen 2001 (Word '97 en rtf 91k)Europees Individueel Kampioenschap, Ohrid (Macedonië)

Van 1 tot en met 15 juni wordt in Ohrid (Macedonië) het EK individueel gehouden. Dit toernooi komt in de plaats van het traditionele zonetoernooi. Vanuit dit 13-rondige zwitserse toernooi plaatsen 46 personen zich voor het WK 2001.

Indien u een FIDE rating heeft van minimaal 2400 en geïnteresseerd bent in deelname verwijzen wij u door naar de data betreffende dit toernooi en naar de site van de FIDE waar het reglement van het EK en het WK gepubliceerd is.Bilderberg Toernooi

Sedert vele jaren organiseert de schaakvereniging O.P.C. in de eerste helft van de maand juli het Bilderbergtoernooi. Dit toernooi wordt dit jaar gehouden van vrijdag 30 juni tot en met vrijdag 6 juli 2001.

Tijdens dit toernooi wordt er gespeeld om twee titels.

Allereerst wordt er gespeeld om het Veteranenkampioenschap van Nederland. Aan dit kampioenschap kan worden deelgenomen door de afgevaardigden van de regionale bonden die de leeftijd van 60 jaar hebben bereikt.

Daarnaast wordt er een open toernooi voor 50+ ers gehouden. Hieraan kan iedereen meedoen die geboren is op of vóór 31 december 1950.

In de hoogste groep wordt gestreden om de titel Seniorenkampioen van Nederland. Tot deze groep worden toegelaten de kampioen van vorig jaar en de deelnemers die op de laatst gepubliceerde ratinglijst van de K.N.S.B. (i.c. de ratinglijst van 1 april 2001) een rating hebben van 1900 of hoger. Deze groep speelt zeven (7) ronden en begint op zaterdag 30 juni 2001. De laatste ronde wordt op vrijdag 6 juli gespeeld. Door een bijdrage van de KNSB bedraagt de eerste prijs f 1000,-

Alle overige groepen (groepen 1 en volgende) spelen vijf (5) ronden en beginnen op maandag 2 juli 2001. De laatste ronde wordt op vrijdag 6 juli 2001 gespeeld.

Verdere informatie en een inschrijfformulier kunt u opvragen via de site van de OSBOStork Young Masters in Hengelo (6-11 augustus)

Het STORK Schaaktoernooi om de Open Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschappen krijgt dit jaar een nieuwe dimensie door het invoeren van een IM normgroep onder de naam STORK YOUNG MASTERS. Pogingen in het verleden om jonge talentvolle Nederlandse schakers tijdens het STORK Schaaktoernooi in het Hengelose stadhuis een meesternorm te laten behalen, liepen schipbreuk op het grote succes van dit toernooi. In de A-groep t/m 20 jaar, waarbinnen de norm bevochten moest worden, was het aantal deelnemers zo groot dat niet of nauwelijks aan de voorwaarden voor het behalen van een meesternorm kon worden voldaan.
Voor deelname aan de STORK YOUNG MASTERS worden een 10-tal jeugdige topspelers uitgenodigd die in een 9-rondig Round Robin toernooi tegen elkaar uitkomen. De spelers worden geselecteerd op nationaliteit en speelsterkte (rating).
In deze invitatiegroep zullen tenminste drie buitenlandse internationale meesters (IM) meespelen. Het spelersveld zal uit minimaal vier nationaliteiten bestaan waarvan de gemiddelde rating van de deelnemers 2326 is. Van de tien spelers zullen er zeker acht een FIDE rating hebben en vijf van hen dragen de titel Fidemeester (FM), Internationaal Meester (IM) of Grootmeester (GM). Daarmee ontstaat een toernooi in de categorie 4. In dit gezelschap, waaronder een aantal jeugdige topspelers uit de Jong Oranje selectie, moet een totaal van 6 punten uit negen ronden worden gehaald om een IM norm te scoren. Om de jonge talenten naar Hengelo te halen is een prijzenfonds van ruim vijfduizend gulden beschikbaar. De eerste prijs bedraagt vijftienhonderd gulden en de tweede plaats is goed voor duizend gulden. Daarnaast wordt aan alle tien genodigden logies aangeboden op basis van vol pension.
Overigens krijgt de winnaar van de STORK YOUNG MASTERS niet de titel van Open Nederlands Jeugdschaak Kampioen. Deze titel blijft voorbehouden aan de winnaar van de A-groep in het open toernooi dat dit jaar wordt gehouden van 6 t/m 11 augustus.
De wedstrijden van de STORK YOUNG MASTERS en enkele topborden uit de A-groep zullen 'live' te volgen zijn op internet. De Koninklijke Nederlande Schaakbond (KNSB) stelt hiervoor de faciliteiten beschikbaar.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...