Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 16-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 11.50 uur
Twee autos in de sloot

LEUSDEN Zowel zaterdagochtend als zondagochtend is in Leusden een auto uit de bocht gevlogen en vervolgens in de sloot beland.

Zaterdagochtend trof de politie om half negen een auto aan in de sloot bij de Leusbroekerweg. De eigenaar van de auto, een 55 jarige inwoner van Ederveen was inmiddels ongedeerd en zelfstandig uit het voertuig gekropen. De bestuurder was in de bocht de macht over het stuur verloren en was in de sloot beland. De auto is weggesleept.

Zondagochtend belandde de auto van een 20-jarige inwoner van s Gravenhage in de sloot bij de Hamersveldseweg. Toen de politie ter plaatse kwam waren de bestuurder en een inzittende al ongedeerd uit de auto geklommen. De agenten roken een alcohollucht en een blaastest gaf aan dat de bestuurder te veel had gedronken. Bij ademanalyse op het bureau bleek de man 0,65 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Zaterdagavond is een 26-jarige man uit Leusden op de Luistergang aangehouden, omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Uit ademanalyse op het bureau bleek dat de bestuurder 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van vier uur.

Fietser aangereden

AMERSFOORT Zaterdagavond is een 17-jarige vrouw uit Amersfoort aangereden toen zij op haar fiets vanaf de parkeerplaats het Euterpeplein op reed.

De vrouw kwam vanaf de parkeerplaats en reed het Euterpeplein op, waarbij zij een auto over het hoofd zag. Bij de aanrijding kwam de fietser ten val. De vrouw is door de ambulance meegenomen naar het Lichtenberg ziekenhuis met pijn aan de ribben en heup.

Ingebroken bij bakkerij

LEUSDEN Zondagochtend is ingebroken bij een bakkerij aan de Biezenkamp in Leusden. Een verdachte is door de politie aangehouden.

De politie werd zondagochtend om kwart over twee gestuurd naar de Biezenkamp, alwaar ingebroken bleek te zijn bij een bakkerij. Toen de agenten ter plaatse kwamen stond één verdachte buiten de bakkerij met dozen gebak in zijn handen. Een andere verdachte was nog in de bakkerij. Beide verdachten gingen er vervolgens rennend vandoor in de richting van de Hamersveldseweg en ontkwamen in eerste instantie. Eén van de verdachten, een 18-jarige man uit Amersfoort, is later in de omgeving aangehouden.

Auto rijdt tuin in, bestuurder onder invloed
LEUSDEN Op zondagmorgen 16 september, omstreeks drie uur werd de politie gemeld dat een automobilist op de Postweg een tuin was ingereden en daarna weer was doorgereden. Op de kruising Postweg met de Moorsterweg troffen de agenten in een bocht een vernield tuinhek en een omgewoelde tuin aan. Volgens getuigen was de veroorzaker met zijn auto de Voskuilerdijk opgereden. Daar trof de politie bij een woning een beschadigde personenauto aan. De bewoner deed open en bekende gereden te hebben met de auto. Hij bleek gedronken te hebben en werd aangehouden.

Het betrof een 19-jarige inwoner van Woudenberg. Aan het bureau bleek uit de ademanalyse, dat hij 1,1 promille aan alcohol in zijn lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie