Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 16-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 16-09-2001
Politieberichten van 15/9 (13.00 uur) tot 16/9 (13.00 uur)

Drachten: inbraak clubgebouw
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een clubgebouw van een postduivenvereniging aan de Houtlaan. De daders kwamen het pand binnen door een ruit te vernielen, waarna een complete en gevulde koelkast, een magnetron, een paar radio`s en enige tientallen prijzen i.v.m. een aanstaande jubileumviering werden weggenomen. De waarde van de ontvreemde goederen loop in de duizenden guldens. Gezien de hoeveelheid gestolen waar hebben de daders vermoedelijk gebruik gemaakt van een bestelbus of een vrachtwagen. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Een 53-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Drachten: bromfietser ten val
Een 34-jarige inwonervan Drachten is zaterdag om 12.00 uur gewond geraakt, toen hij op de Middelwyk met zijn bromfiets ten val kwam. Oorzaak van het ongeval was de lange jas van de bestuurder, die verstrikt raakte in de achteras van de bromfiets. Het slachtoffer werd met been en nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Eastermar: aanrijding onder invloed
Een 21-jarige inwoner van Burgum is zaterdag om 14.20 uur aangehouden, omdat hij onder invloed een aanrijding met letsel had veroorzaakt op de Grote Hornstweg. De man had in een bocht een voor hem rijdende auto ingehaald en was vervolgens op een tegenligger gebotst. De bestuurster van deze auto, een 54-jarige inwoonster van Eastermar, werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht. De Burgumer moest op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag, 625 ug/l, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt, kreeg hij een rijverbod voor 7 uren en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Damwoude: aanhoudingen winkeldiefstal
Twee mannen, 19 en 42 jaar uit Drachten, en twee vrouwen, 19 jaar uit Drachten en 41-jaar uit Burgum, zijn zaterdag om 15.45 uur op de Conradi Veenlandstraat aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vier werden aangehouden na een melding van diefstal uit een winkel aan genoemde straat. In de auto van het viertal werden nog enige goederen aangetroffen waarvan vermoed wordt dat ze van winkeldiefstal afkomstig zijn.

Drachten: insluiping
Een 79-jarige bewoner van een woning aan de Klokhuislaan heeft zaterdag omstreeks 15.00 uur een insluipster overlopen. Hij trof de hem onbekende vrouw aan toen hij de keuken binnenliep. Hij opende daarop de voordeur en riep tegen de vrouw dat ze woning moest verlaten. De vrouw vluchtte de achterdeur uit en pakte uit een aangrenzend schuurtje nog een daar staande tas mee. Daarin bleek achteraf een hoeveelheid uit de woning ontvreemde hoeveelheid vleeswaar te zitten. Het signalement van de vrouw luidt: mager postuur, lang sluik haar, donkere jas.

Heerenveen: winkeldiefstal
Een 26-jarige inwoner van Heerenveen is zaterdag om 16.45 uur aangehouden in verband met diefstal uit een winkel aan de Dracht. De man werd betrapt toen hij een worst en een pakje sigaretten wilde meenemen zonder te betalen. Bij zijn aanhouding bleek de man ook nog in het bezit te zijn van twee dekbedden die afkomstig waren van diefstal uit een winkel aan het Beurtschip.

Ferwerd: woningbrand
Zaterdag brak omstreeks 16.15 uur brand uit in een woonbeorderij aan de Zeedijk. De brand ontstond vermoedelijk door werkzaamheden aan het dak, die werden uitgevoerd door de 57-jarige woningeigenaar. Tijdens deze werkzaamheden bemerkte hij dat er ineens rook uit het dak kwam en vervolgens de vlammen er uit sloegen. Toen de gewaarschuwde politie en brandweer ter plaatse kwamen, stond een groot gedeelte van de woning al in brand. Een achter het pand liggende meubelmakerij kon gespaard worden, maar de woning brandde vrijwel geheel uit. Het gezin is elders onder gebracht.

Dongeradeel: snelheidscontrole
Vrijdag heeft het team Frsyke Diken tussen 07.40 en 16.30 uur snelheidscontroles gehouden binnen de bebouwde kom van een aantal dorpen in de gemeente Dongeradeel. Op alle plaatsen gold een maximum snelheid van 50 km/u. Op de N365, Ids Wiersmastrjitte te Brantgum, werden 429 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 27 te snel reden met 76 als hoogst gemeten snelheid. Op de Holwerterdyk, Ternaard, werden 228 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 13 te snel reden met 66 als hoogst gemeten snelheid. Op de Humaldawei, Ee, werden 286 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 20 te snel reden met 78 als hoogst gemeten snelheid. Op de Dodingawei, Engwierum, werden 433 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 40 te snel reden met 76 als hoogst gemeten snelheid.

Ee: aanrijding met letsel
Een 18-jarige inwoner van Ee is zaterdag om 20.30 uur gewond geraakt, toen de bromfiets waar hij achterop zat op de Humaldawei van achter werd aangereden door een personenauto. De bestuurder van deze auto, een 21-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, zag de bromfiets te laat en kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer werd met rug- en nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht. De bestuurder van de bromfiets, een 17-jarige inwoner van Westergeest, werd voor controle ook naar het ziekenhuis meegenomen, maar kon later op de avond weer huiswaarts.

Balk: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding op de Suderseewei zijn zaterdag om 21.45 uur twee personen gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 32-jarige automobiliste uit Witmarsum vanaf de Rughusterwei de Suderseewei wilde oversteken. Ze gaf daarbij geen voorrang aan een over die weg rijdende personenauto, bestuurd door een 66-jarige inwoner van Warns. Bij de daarop volgende aanrijding, raakte de bij hem in de auto zittende 66-jarige echtgenote van de bestuurder uit Warns gewond. Zij werd met inwendige kneuzingen per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd. Ook de vrouw uit Witmarsum werd ter controle naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht, maar zij kon de volgende morgen weer huiswaarts.

Wolvega: onder invloed
Een 20-jarige inwoner van Rotterdam is zondag om 00.20 uur op de Heerenveensweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 700 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Wiuwert: onder invloed
Een 22-jarige inwoner van Wjelsryp is zondag om 01.10 uur op de Labadistendyk aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 475 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Wolsum: onder invloed
Een 48-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 02.40 uur op de Remswerderleane aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 360 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Drachten: onder invloed
Een 24-jarige inwoner van Rotterdam is zondag om 02.30 uur op de Zuidkade aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 730 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heerenveen: onder invloed
Een 23-jarige inwoner van Bolsward is zondag om 03.00 uur op de Herenwal aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 460 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Baaiduinen: brandstichting
Een 15-jarige jongen en een even oud meisje uit het Duitse Gelsenkirchen, zijn zondagmorgen aangehouden op verdenking van brandstichting bij een woning aan de Baaiduinen. De bewoner van het pand was omstreeks middernacht wakker geworden omdat hij geluiden op het erf hoorde. Toen hij uit het raam keek zag hij dat er in een overkapte ruimte naast de woning iets brandde. Ook zag hij een aantal personen wegrennen. Beneden gekomen bleek in die ruimte een motorfiets in brand te staan, welke hij met een paar emmers water wist te blussen. De gewaarschuwde politie ging vervolgens op onderzoek uit en kwam bij een tehuis uit, waar een aantal Duitse jongeren van een school uit Gladbeck verblijft. Na met een aantal jongeren te hebben gesproken bleek een groep die nacht in Baaiduinen te hebben rondgelopen. Uiteindelijk werden het eerder genoemde meisje en de jongen aangehouden op verdenking van brandstichting.

Leeuwarden: mishandeling
Een 27-jarige Leeuwarder is zondag omstreeks 02.15 uur opde Grote Hoogestraat door een hem onbekende man geslagen en geschopt. Het slachtoffer stond voor een horecapand op straat, toen een korte woordenwisseling ontstond met de dader. Deze gaf hem ineens, zonder duidelijke aanleiding een elleboogstoot en een aantal schoppen tegen zijn hoofd en borst. Het slachtoffer vluchtte daarna weg, waarna de dader wegliep. Het slachtoffer liep geen noemenswaardig letsel op. Het signalement van de dader luidt: blanke man tussen 25 - 30 jaar, lengte ongeveer 1.80 meter, normaal postuur, blond stekeltjeshaar, droeg een lichtbruine jas.

Leeuwarden: onder invloed
Een 29-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 03.45 uur op de Pasteurweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 485 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Leeuwarden: aanhoudingen na mishandeling
Drie inwoners van Leeuwarden, 22, 20 en 17 jaar, zijn zondag omstreeks 03.00 uur op de Nieuwestad aangehouden. Zij worden er van verdacht twee plaatsgenoten, 17 en 18 jaar, te hebben mishandeld. Aanleiding zou een onenigheid eerder die avond zijn geweest in Doelesteeg. Deze kreeg later een vervolg op de Nieuwestad, waarbij de 17 jarige onder meer een losse voortand opliep. De drie verdachten werden op het politiebureau ingesloten.

Sumar: onder invloed
Een 22-jarige inwoonster van Burgum is zondag om 04.00 uur op de Van Harinxmaweg aangehouden, omdat zij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies zij 590 ug/l, waarvoor ze een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg. Bovendien werd haar rijbewijs ingevorderd.

Drachten: eenzijdig ongeval met letsel
Bij een eenzijdig ongeval op de Ureterpvallaat is zondag om 03.15 uur een 24-jarige automobilist uit Ureterp gewond geraakt. De man moest volgens zijn zeggen uitwijken voor een overstekend hert en verloor vervolgens in een bocht de macht over het stuur. De auto vloog vervolgens over een sloot en kwam verderop in een weiland terecht. Omdat de bestuurder klaagde over pijn in de nek en borst werd hij per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd. Aangezien de politie twijfelt over zijn lezing van de toedracht en men vermoedde dat hij gedronken had, werd hem daar een bloedproef afgenomen.

Leeuwarden: diefstal auto
Zondag werd tussen 10.15 en 11.20 uur een op het Ruiterskwartier geparkeerd staande auto gestolen. Het betreft een grijze Opel Kadett met het kenteken XZ-38-ZH. De 24-jarige eigenaar uit St. Annaparochie deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...