Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 16-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 16-09-2001
2e Persbericht 16 september 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van diefstal auto aangehouden Na een onderzoek is op de Oude Bossche Baan zondagmiddag rond 13.00 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een auto vanaf de Vijfkamplaan op 6 september jl. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Inbraak in gebouw
Na een inbraakmelding in twee panden aan de Toledolaan stelde de politie zondagochtend een onderzoek in. In een van de panden werd rond 4.10 uur een 28-jarige verdachte zonder vaste woon- en/of verblijfplaats op de grond aangetroffen. De man verklaarde dat hij aan het slapen was. Bij de verdachte werden een radio, een geldkistje en drie doosjes met muntgeld aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. Bij beide panden werd een raam vernield om binnen te komen. Het is vooralsnog onbekend of er uit beide panden iets wordt vermist. Verder werd in de Toledolaan een gestolen auto aangetroffen. Ook hier wordt de man van verdacht. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bedreiging
Op het Stratumseind zijn zondagochtend rond 4.10 uur twee Eindhovenaren (18 en 19 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van het bedreigen van een 39-jarige uitbater uit Eindhoven die hen na sluitingstijd niet meer binnen wilde laten. Hierop werd de uitbater met een mes bedreigd. Bij het duo werd een mes aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Automobilist rijdt door na val bromfietser Op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan Generaal Marshallweg is zondagochtend rond 3.10 uur een 17-jarige bromfietser uit Eindhoven ten val gekomen. De jongen reed rechtdoor over de Veldmaarschalk Montgomerylaan toen plotseling een auto die naast hem reed rechts af sloeg richting de Generaal Marshallweg. De bromfietser moest hierdoor hard remmen waardoor hij viel en tegen een verkeersgeleider op de kruising aanschoof. Hij liep hierdoor enkele kneuzingen op. De betreffende auto is doorgereden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

Eindhoven: Motorrijder gewond
Op de kruising Tongelresestraat Insulindelaan is zaterdagmiddag rond 14.40 uur een 28-jairge motorrijder uit Eindhoven gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De 34-jarige automobilist uit Eindhoven kwam vanuit de Tongelresestraat aanrijden en wilde linksaf de Insulindelaan oprijden. Hij reed de verkeerslichten voorbij en stopte op de haaientanden om het tegemoetkomende verkeer voor te laten gaan. Op het moment dat de automobilist daar stond te wachten sprong het verkeerslicht op rood. De motorrijder kwam over de Insulindelaan aanrijden en stak de kruising over op het moment dat de auto alsnog linksaf sloeg. Hierdoor moest de motorrijder uitwijken voor de auto waardoor hij de controle over het stuur verloor en viel. De motorrijder liep een gekneusde schouder op. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij naar huis.

Helmond: Man neergeschoten
De politie stelde zondagochtend een onderzoek in nadat getuigen melden dat zij een schot en hulpgeroep hadden gehoord. Op de Narcissenstraat troffen zij rond 4.10 uur een 26-jarige man uit Helmond aan met een schotwond. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het Catharinaziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en verzoekt getuigen contact op te nemen met de afdeling Helmond via 0900-8844.

Helmond: Woninginbraak
Uit een woning aan de 2e Haagstraat zijn tussen zaterdag 12.00 uur en zondag 12.00 uur een TV, een video, een stereo, 70 Cds, een play-station, videobanden, een computer, twee radios, een videorecorder en een mini jukebox gestolen. De dader is binnengekomen door aan de achterkant van de woning een raam open te breken.

Helmond: 13 bekeuringen uitgedeeld tijdens alcoholcontrole Verkeershandhaving Politie Brabant Zuid-Oost heeft op zes locaties in Helmond afgelopen vrijdagavond en nacht alcoholcontroles gehouden. Dertien automobilisten bleken met slok te veel op achter het stuur te zitten. De geldboetes die werden opgelegd varieerden van 410 tot 900 gulden. In totaal werd bij 377 automobilisten een blaastest afgenomen.

Eén van de betrapte automobilisten was al eerder met een slok te veel op aangehouden en zal daarom voor de rechter moeten verschijnen. Ook kreeg een automobilist een proces-verbaal omdat hij weigerde zijn medewerking te verlenen aan de blaastest. Een derde automobilist kreeg twee processen-verbaal: één voor het rijden met teveel alcohol op en één voor het rijden zonder rijbewijs.

Veel mensen denken dat rijden onder invloed een verkeersovertreding is. Dat is niet waar; het is een misdrijf dat een strafblad kan opleveren. Ook de boetes zijn hoog. Bij een promillage van 1,3 wordt direct het rijbewijs ingevorderd. Alcoholgebruik in het verkeer vergroot de kans op een ongeluk. Jaarlijks vallen er in Nederland ongeveer 3.300 verkeersslachtoffers bij ongevallen waarbij alcohol een rol speelt. Door alcohol te drinken worden mensen vaak overmoedig, terwijl hun rijvaardigheid gewoonweg minder wordt. Kleuren worden bijvoorbeeld minder goed zichtbaar. Vooral de kleur rood (verkeerslichten, achterlichten). Doordat de oogbeweging onder invloed van alcohol vertraagt, merk je alles later op. De algehele reactiesnelheid neemt ook snel af, de bestuurder gaat meer slingeren en is `s nachts langer verblind door tegenliggers.

Verkeershandhaving zal in de loop van dit jaar nog regelmatig alcoholcontroles houden in de regio Brabant Zuid-Oost.

Best: Woninginbraken
Uit een woning aan de Salderes zijn tussen zondag 7.30 en 10.15 uur 50 gulden en een bankpasje gestolen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit een woning in dezelfde straat werden zondag tussen 00.30 en 8.10 uur een handtas, een portemonnee met diverse pasjes, twee paspoorten, een organiser, 500 Franse Franken en 200 Belgische Franken gestolen. De dader kwam hier binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Uit een woning aan de Akkerwinde zijn zondag tussen 00.30 en 9.15 uur een portemonnee met bijna 200 gulden en enkele pasjes, een aantal overschrijvingskaarten en girobetaalkaarten gestolen. De dader is binnengekomen door een raam aan de voorzijde van het pand open te breken.

In een woning aan het Hoefblad werd zondagochtend tussen 5.00 en 6.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning werd een handtas met daarin de kentekenbewijzen van een auto, een rijbewijs en een portemonnee met 300 gulden weggenomen. Ook werd in een andere woning aan het Hoefblad gepoogd in te breken tussen zondagochtend 00.10 en 7.00 uur. Het is de dader niet gelukt om in de woning te komen.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Run is tussen vrijdagavond 18.00 uur en zondagochtend 4.50 uur ingebroken. De dader kwam in het pand door een raam de achterzijde open te breken. Uit het pand worden vier laptops vermist.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...