Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 16-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 16-09-2001
2e Persbericht 16 september 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van diefstal auto aangehouden Na een onderzoek is op de Oude Bossche Baan zondagmiddag rond 13.00 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een auto vanaf de Vijfkamplaan op 6 september jl. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Inbraak in gebouw
Na een inbraakmelding in twee panden aan de Toledolaan stelde de politie zondagochtend een onderzoek in. In een van de panden werd rond 4.10 uur een 28-jarige verdachte zonder vaste woon- en/of verblijfplaats op de grond aangetroffen. De man verklaarde dat hij aan het slapen was. Bij de verdachte werden een radio, een geldkistje en drie doosjes met muntgeld aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. Bij beide panden werd een raam vernield om binnen te komen. Het is vooralsnog onbekend of er uit beide panden iets wordt vermist. Verder werd in de Toledolaan een gestolen auto aangetroffen. Ook hier wordt de man van verdacht. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bedreiging
Op het Stratumseind zijn zondagochtend rond 4.10 uur twee Eindhovenaren (18 en 19 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van het bedreigen van een 39-jarige uitbater uit Eindhoven die hen na sluitingstijd niet meer binnen wilde laten. Hierop werd de uitbater met een mes bedreigd. Bij het duo werd een mes aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Automobilist rijdt door na val bromfietser Op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan Generaal Marshallweg is zondagochtend rond 3.10 uur een 17-jarige bromfietser uit Eindhoven ten val gekomen. De jongen reed rechtdoor over de Veldmaarschalk Montgomerylaan toen plotseling een auto die naast hem reed rechts af sloeg richting de Generaal Marshallweg. De bromfietser moest hierdoor hard remmen waardoor hij viel en tegen een verkeersgeleider op de kruising aanschoof. Hij liep hierdoor enkele kneuzingen op. De betreffende auto is doorgereden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

Eindhoven: Motorrijder gewond
Op de kruising Tongelresestraat Insulindelaan is zaterdagmiddag rond 14.40 uur een 28-jairge motorrijder uit Eindhoven gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De 34-jarige automobilist uit Eindhoven kwam vanuit de Tongelresestraat aanrijden en wilde linksaf de Insulindelaan oprijden. Hij reed de verkeerslichten voorbij en stopte op de haaientanden om het tegemoetkomende verkeer voor te laten gaan. Op het moment dat de automobilist daar stond te wachten sprong het verkeerslicht op rood. De motorrijder kwam over de Insulindelaan aanrijden en stak de kruising over op het moment dat de auto alsnog linksaf sloeg. Hierdoor moest de motorrijder uitwijken voor de auto waardoor hij de controle over het stuur verloor en viel. De motorrijder liep een gekneusde schouder op. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij naar huis.

Helmond: Man neergeschoten
De politie stelde zondagochtend een onderzoek in nadat getuigen melden dat zij een schot en hulpgeroep hadden gehoord. Op de Narcissenstraat troffen zij rond 4.10 uur een 26-jarige man uit Helmond aan met een schotwond. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het Catharinaziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en verzoekt getuigen contact op te nemen met de afdeling Helmond via 0900-8844.

Helmond: Woninginbraak
Uit een woning aan de 2e Haagstraat zijn tussen zaterdag 12.00 uur en zondag 12.00 uur een TV, een video, een stereo, 70 Cds, een play-station, videobanden, een computer, twee radios, een videorecorder en een mini jukebox gestolen. De dader is binnengekomen door aan de achterkant van de woning een raam open te breken.

Helmond: 13 bekeuringen uitgedeeld tijdens alcoholcontrole Verkeershandhaving Politie Brabant Zuid-Oost heeft op zes locaties in Helmond afgelopen vrijdagavond en nacht alcoholcontroles gehouden. Dertien automobilisten bleken met slok te veel op achter het stuur te zitten. De geldboetes die werden opgelegd varieerden van 410 tot 900 gulden. In totaal werd bij 377 automobilisten een blaastest afgenomen.

Eén van de betrapte automobilisten was al eerder met een slok te veel op aangehouden en zal daarom voor de rechter moeten verschijnen. Ook kreeg een automobilist een proces-verbaal omdat hij weigerde zijn medewerking te verlenen aan de blaastest. Een derde automobilist kreeg twee processen-verbaal: één voor het rijden met teveel alcohol op en één voor het rijden zonder rijbewijs.

Veel mensen denken dat rijden onder invloed een verkeersovertreding is. Dat is niet waar; het is een misdrijf dat een strafblad kan opleveren. Ook de boetes zijn hoog. Bij een promillage van 1,3 wordt direct het rijbewijs ingevorderd. Alcoholgebruik in het verkeer vergroot de kans op een ongeluk. Jaarlijks vallen er in Nederland ongeveer 3.300 verkeersslachtoffers bij ongevallen waarbij alcohol een rol speelt. Door alcohol te drinken worden mensen vaak overmoedig, terwijl hun rijvaardigheid gewoonweg minder wordt. Kleuren worden bijvoorbeeld minder goed zichtbaar. Vooral de kleur rood (verkeerslichten, achterlichten). Doordat de oogbeweging onder invloed van alcohol vertraagt, merk je alles later op. De algehele reactiesnelheid neemt ook snel af, de bestuurder gaat meer slingeren en is `s nachts langer verblind door tegenliggers.

Verkeershandhaving zal in de loop van dit jaar nog regelmatig alcoholcontroles houden in de regio Brabant Zuid-Oost.

Best: Woninginbraken
Uit een woning aan de Salderes zijn tussen zondag 7.30 en 10.15 uur 50 gulden en een bankpasje gestolen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit een woning in dezelfde straat werden zondag tussen 00.30 en 8.10 uur een handtas, een portemonnee met diverse pasjes, twee paspoorten, een organiser, 500 Franse Franken en 200 Belgische Franken gestolen. De dader kwam hier binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Uit een woning aan de Akkerwinde zijn zondag tussen 00.30 en 9.15 uur een portemonnee met bijna 200 gulden en enkele pasjes, een aantal overschrijvingskaarten en girobetaalkaarten gestolen. De dader is binnengekomen door een raam aan de voorzijde van het pand open te breken.

In een woning aan het Hoefblad werd zondagochtend tussen 5.00 en 6.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning werd een handtas met daarin de kentekenbewijzen van een auto, een rijbewijs en een portemonnee met 300 gulden weggenomen. Ook werd in een andere woning aan het Hoefblad gepoogd in te breken tussen zondagochtend 00.10 en 7.00 uur. Het is de dader niet gelukt om in de woning te komen.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Run is tussen vrijdagavond 18.00 uur en zondagochtend 4.50 uur ingebroken. De dader kwam in het pand door een raam de achterzijde open te breken. Uit het pand worden vier laptops vermist.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie