Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herdenkingsoncert in Lambertuskerk Wouw

Datum nieuwsfeit: 16-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


R.K. GEMENGD LAMBERTUSKOOR WOUW

Secretariaat: mevr. C. Schrauwen

Heining 35
4724 HC Wouw

tel: 0165-302621

Wouw, 7-9-2001

Persbericht:

Herdenkingsoncert in de Lambertuskerk 16 september om 16.00 uur

Op zondag 16 september is er feest in de Lambertuskerk te Wouw.

Op die dag wordt gevierd dat het 50 jaar geleden is dat de kerk, na in de oorlog te zijn verwoest, op 17 september 1951 opnieuw is gewijd.

Om de feestelijkheden extra luister bij te zetten is er om 16.00 uur een feestelijk concert.

Het concert wordt uitgevoerd door de jeugdige violiste Julie Mol, klarinettist Wim Verbaarschot, Guus Siebelink als organist en pianist en het Lambertuskoor o.l.v. Jan Walraven.

Het programma is zowel feestelijk als bijzonder: Gregoriaans, Motet van Gounod, Spirituals met soli, Taizé met soli en een orgelwerk.

De KRO heeft voor haar jubileum Antoine Oomen de opdracht verleend Aan de Schoonheid te componeren op een gedicht van Huub Oosterhuis. Dit werk bezingt de doorleefdheid van het gelaat van Christus.

In verband met de nieuwe nieuwe bronzen Kruisweg gemaakt door kunstenaar Joost Keijzer, een cadeau voor de 50 jarige kerk, is deze compositie voor Koor, Viool en Piano een uitermate passend en gevoelig stuk muziek. De entree is gratis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie