Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pharming group wil intellectuele eigendommen beschermen

Datum nieuwsfeit: 17-09-2001
Bron: Pharming Group N.V
Zoek soortgelijke berichten
Pharming Group N.V

PHARMING GROUP NEEMT MAATREGELEN TER BESCHERMING VAN INTELLECTUELE EIGENDOMMEN

Leiden, 17 september 2001 - Pharming Group N.V. (Euronext-AEX: PHAR / NASDAQ Europe: PHAR; "Pharming") deelt mee dat de Rechtbank te Den Haag vandaag in staat van faillissement heeft verklaard Pharming Intellectual Property B.V., een onderneming behorende tot Pharming Group N.V.. Tot curator is benoemd Mr. E.N. Muller, de huidige bewindvoerder van Pharming.

Dit faillissement was noodzakelijk in verband met bescherming van de waarde van de intellectuele eigendomsrechten welke zich bevinden in die vennootschap. De andere vennootschappen binnen Pharming Group blijven in surséance en werken aan een overlevingsplan, waarin de intellectuele eigendomsrechten van Pharming (ondergebracht in Pharming Intellectual Property B.V) zullen zijn betrokken.

Op 10 September jongstleden kondigde Pharming aan dat het in gesprek is met een aantal partijen over een overname van het bedrijf. Op 10 augustus jongstleden heeft Pharming surseance aangevraagd na het mislukken van een financiële transactie. Sindsdien is het bedrijf erin geslaagd om op beperkte schaal fondsen te verwerven om zo de korte termijn toekomst veilig te stellen. Dit werd bereikt door ontvangst van betalingen van partners en door de verkoop van bepaalde financiële activa.

Pharming richt zich op de ontwikkeling, productie en wereldwijde commercialisering van humane therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor genetische defecten, bloed-gerelateerde aandoeningen, infectie- en ontstekingsziekten, bot- en weefselschade, en chirurgische en traumatische bloedingen. Pharming's gepatenteerde technologieën omvatten de productie van biofarmaceutica in de melk van transgene dieren, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk, formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. De onderneming heeft vestigingen in België, Finland, Nederland en de Verenigde Staten.


Contact:

Pharming Group NV
Rein Strijker, tel. 071- 5247 406
Mr. E.N. Muller, advocatenkantoor Geelkerken & Linskens, tel. 071-4076 246

.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie