Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe regeling voor reisdocumenten gemeente Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 17-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Nieuwe regeling voor reisdocumenten per 1 oktober

Vanaf 1 oktober gelden er nieuwe regels voor paspoorten en identiteitskaarten. Zo moet u voortaan in Doetinchem zeven dagen wachten op een nieuw reisdocument. Bovendien gelden er andere regels voor het bijschrijven van kinderen.

Paspoorten en identiteitskaarten worden (voor een betere beveiliging) vanaf 1 oktober 2001 op een centrale plaats in Nederland van uw persoonlijke gegevens voorzien. U krijgt uw nieuwe reisdocument daarom niet meteen mee. Na zeven dagen kunt u het document op het gemeentehuis ophalen.

Wat hebt u nodig?
Voor de aanvraag van een nieuw reisdocument moet u uw huidige reisdocument en één recente pasfoto van goede kwaliteit meenemen. De foto moet recht van voren genomen zijn, dus niet van opzij tegen een lichte egale achtergrond.

Kinderen tot achttien jaar die een paspoort willen aanvragen, hebben voorzover van toepassing, schriftelijke toestemming nodig van beide ouders (of degene die het gezag over het kind heeft). Hetzelfde geldt voor kinderen tot twaalf jaar die een identiteitskaart willen aanvragen. Het is niet verplicht dat beide ouders bij de aanvraag aanwezig zijn. Er is dan wel van één ouder schriftelijke toestemming (met handtekening) en een geldig legitimatiebewijs nodig.

Kinderen bijschrijven
Kinderen van elke leeftijd mogen een eigen paspoort hebben. Tot en met vijftien jaar

kunt u ze als ouder/gezaghebber ook laten bijschrijven in uw eigen paspoort. Om de identiteit van kinderen beter te kunnen controleren, dient u vanaf 1 oktober bij het aanvragen van een bijschrijving uw kind èn een goedlijkende pasfoto van het kind mee te nemen.

Voor het bijschrijven van kinderen in een paspoort is, voorzover van toepassing, schriftelijke toestemming van beide ouders/gezaghebber nodig. Het is niet verplicht dat beide ouders bij de aanvraag aanwezig zijn. Er is dan wel van één ouder schriftelijke toestemming (met handtekening) en een geldig legitimatiebewijs nodig.

Voor sommige landen moeten kinderen al op jongere leeftijd een eigen paspoort hebben. Uw reisbureau kan u daar meer over vertellen.

Spoedprocedure
U kunt een beroep doen op de spoedprocedure voor een nieuw reisdocument of de bijschrijving van kinderen. In de regel kunt u het document dan ophalen op de eerstvolgende werkdag.

Overgangsperiode
Deze nieuwe procedure geldt vanaf 1 oktober. In verband met de overgang naar dit nieuwe systeem kan de wachttijd in de eerste week van oktober langer zijn. U kunt deze periode in ieder geval geen beroep doen op de spoedprocedure.

Persoonlijk bericht
U krijgt van de afdeling burgerzaken tijdig persoonlijk bericht wanneer uw reisdocument verloopt. In dat bericht wordt u verder uitgebreid geïnformeerd over de procedure en de kosten.

Voor meer informatie kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met het informatienummer 3773999. U kunt ook surfen naar www.paspoortinformatie.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie