Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieustraat Hoogeveen een week dicht

Datum nieuwsfeit: 17-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen


---

17 september 2001

Milieustraat Hoogeveen week dicht

De Milieustraat op de gemeentewerf aan de De Vos van Steenwijklaan is van maandag 24 september tot en met maandag 1 oktober gesloten voor het publiek. De gemeente Hoogeveen gebruikt die week om apparatuur te plaatsen, die toegangspassen kan aflezen. Ook komen er slagbomen. De weegbruggen zijn al geïnstalleerd.

Deze week is de gemeente ook begonnen met het verwerken van de aanvragen van Milieustraatpassen. De chips in de passen worden 'geladen' met de gegevens van de pashouder, zodat geregistreerd kan worden hoeveel afval elke Hoogevener naar de Milieustraat brengt.

De Milieustraat is vanaf 2 oktober nog slechts toegankelijk voor mensen die een pas hebben. De toegangspasregeling moet een einde maken aan het 'afvaltoerisme' van buiten de gemeente en het gratis storten van afval door bedrijven. De Milieustraat wordt betaald uit de afvalstoffenheffing. Het is dan ook niet meer dan billijk dat alleen degenen die afvalstoffenheffing betalen gebruik mogen maken van de Milieustraat. Dat sluit bedrijven en mensen van buiten de gemeente uit.

Weegbruggen

Voor de verschillende categorieën afval heeft de gemeente maximale hoeveelheden per jaar vastgesteld. Hoogeveners mogen tot die maxima afval gratis brengen. Komt men daarboven, dan moet men betalen. De registratie gebeurt via weegbruggen en de Milieustraatpas. Daarnaast zijn er afvalsoorten, die wel onbeperkt gratis mogen worden gebracht. Maar ook daarvoor is een toegangspas nodig.

Iedere pashouder kan per jaar de volgende hoeveelheden gratis aanbieden:

* 600 kilo grof huishoudelijk restafval

* 1000 kilo organisch tuinafval (geen grond/geen plaggen)
* 1300 kilo schoon puin (ongeveer 1 kuub)
Komt een pashouder daarboven, dan betaalt hij of zij bij. Voor 2001 gelden de volgende tarieven:

* grof huishoudelijk restafval f 0,35 per kilo ( 0,16)
* organisch tuinafval f 0,08 per kilo ( 0,04)
* schoon puin f 0,02 per kilo ( 0,01)

De gemeente stelt geen limieten aan onder meer klein gevaarlijk afval (KGA), wit- en bruingoed en kadavers van kleine huisdieren.

Voor meer informatie zie het hoofdstuk Milieu & Afval op deze site.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie