Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Introductie nieuwe vorm kleinschalige kinderopvang

Datum nieuwsfeit: 17-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bodegraven, 17 september 2001

Introductie nieuwe vorm kleinschalige kinderopvang:

Kinderonthaalhuizen Kate&Harry

Bestaande kinderopvangvormen lijken niet aan de groeiende vraag naar kinderopvang te kunnen voldoen. Bemiddelingsbureau Hop Marjanneke richt nu kinderonthaalhuizen onder de naam Kate&Harry (lees: Keet&Herrie) op. Deze franchise-ondernemingen bieden kans aan ondernemende vrouwen met ervaring met kinderen. Bij Kate&Harry kunnen kinderen van 0 tot 14 jaar worden opgevangen. Marjan Schut, directeur Hop Marjanneke: Kate&Harry combineert de voordelen van gastouderopvang met die van een kinderdagverblijf. We verwachten de eerste huizen in 2002 te openen.

Via een franchiseformule zijn toekomstige ondernemers gebonden aan Kate&Harry. Verplicht is het volgen van een korte opleiding, die ondermeer bestaat uit: pedagogisch verantwoord omgaan met kinderen, marketing, financiën en sociale vaardigheden. De eerste leergang gaat op 29 oktober 2001 in Hoorn van start. Deze wordt verzorgd door Talent Ontplooiings Instituut, die voor het stimuleren van franchise-ondernemingen in de kinderopvang subsidie ontvangt van het Projectbureau Dagindeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het Projectbureau Dagindeling heeft hoge verwachtingen van deze kleinschalige vorm van kinderopvang: het gaat niet alleen om de uitbreiding van de opvangcapaciteit waardoor mensen zorg en werk kunnen combineren. Ook kan een aantal (aspirant)ondernemers volwaardig werk doen en zo een eigen inkomen realiseren.

Samenwerking

Bij de opzet en uitvoering in Hoorn wordt nauw samengewerkt met onder andere de gemeente Hoorn, provincie Noord-Holland, regionale instellingen en verschillende scholingsinstituten.

Vervolg

Tijdens de eerste periode zullen ervaringen uit andere projecten (o.a. gemeente Tholen) en de eigen bevindingen in Noordwest-Holland worden geanalyseerd om vervolgens de methodiek te kunnen implementeren naar overige delen in het land. Het streven is begin 2002 elders in de Randstad een leergang te starten. Een tussentijdse- en eindrapportage is een subsidievoorwaarde van het ministerie.

Over Hop Marjanneke

Kate&Harry is onderdeel van Hop Marjanneke, een advies- en bemiddelingsbureau op het gebied van bedrijfsgerichte kinderopvang. Sinds 1986 bemiddelt Hop Marjanneke, in opdracht van bedrijven, naar alle vormen van kinderopvang. Tevens beschikt deze organisatie over eigen gastouderbureaus in het midden, westen en zuiden van ons land.

Over Talent Ontplooiings Instituut

Talent Ontplooiings Instituut (St. Toi) is gespecialiseerd in de begeleiding van startende ondernemers en biedt opleiding, training en coaching aan. St. TOI streeft naar individuele economische zelfstandigheid en voert in dit kader projecten uit voor gemeenten, provincie en Ministerie.

===

Voor meer informatie:

Hop Marjanneke, bedrijfsgerichte kinderopvang (mede namens St. TOI)

Contactpersoon: mevrouw M. Schut

Telefoon: (0172) 644 644

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie