Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Konklijke onderscheiding voor van der Kruk uit Maassluis

Datum nieuwsfeit: 17-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

18-9-2001

Konklijke onderscheiding voor de heer G.C. van der Kruk

Op maandag 17 september 2001 om 15.30 uur zal burgemeester, mevrouw J. Sterkenburg-Versluis, een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heer G.C. van der Kruk in de Coppelstockzaal in het stadhuis van Maassluis.

Gerrit Cornelis van der Kruk, geboren op 12 juli 1930 in Rijswijk en wonende in Maassluis, wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Van der Kruk is sinds 1976 buitengewoon verdienstelijk voor de Stichting Het Buitenhof in Delft. In datzelfde jaar was hij mede oprichter van de Stichting Vakantie Welzijnszorg Nederland Het Buitenhof, een vakantieorganisatie voor mensen met een verstandelijke handicap. Tot november 1999 maakte de heer Van der Kruk onafgebroken deel uit van het bestuur, eerst als penningmeester later als secretaris en vice-voorzitter. Nog steeds is hij als adviseur verbonden aan de Stichting. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Het Buitenhof heeft de heer Van der Kruk aangekondigd te willen terugtreden.

Verder is de heer Van der Kruk vanaf de oprichting in de jaren 70 tot heden bestuurslid van de Stichting Pensiontehuizen in Delft. Deze stichting begeleidt mensen met een psychiatrisch ziektebeeld bij het zelfstandig wonen. De naam van de Stichting is gewijzigd in Stichting Woonbegeleiding Delft.
Bovendien is de heer Van der Kruk bestuurslid van de Stichting Maatschappelijke Opvang Delft, een instelling die zich bezig houdt met opvang en begeleiding van dak- en thuislozen in genoemde regio's. Verder was hij tot 1989 werkzaam als hoofd van het Gezinsvervangend Tehuis Tempelhof te Monster.

Gelet op de aard, de uitstraling , de duur en de maatschappelijke betekenis van de activiteiten van de heer Van der Kruk ontvangt hij op 17 september 2001 uit handen van de burgemeester de Koninklijke onderscheiding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie