Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie start actie tegen agressie in verkeer

Datum nieuwsfeit: 17-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlands Politie Instituut
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Politie Instituut


politie start actie tegen agressie in verkeer

De politie start aanstaande maandag, 17 september, met een landelijke controleactie tegen agressie in het verkeer. De komende zes weken zullen in het hele land gerichte controles worden gehouden, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De politie richt zich op agressief rijgedrag en hoopt dat weggebruikers zich meer bewust worden van de risicos en de vaak ernstige gevolgen. Leidraad is de Ergernissen top 10 van verkeersovertredingen.

Weggebruikers ergeren zich vaak aan de gedragingen van anderen op de weg. Nog afgezien van de onveilige situaties die ontstaan, lokt die ergernis vaak weer andere gevaarlijke verkeersovertredingen uit, in een aanzienlijk aantal gevallen gevolgd door fysiek of verbaal geweld. Een bekend voorbeeld is dat onnodig links rijden op de snelweg de reactie van bumperkleven bij andere weggebruikers oproept. Deze twee overtredingen staan dan ook bovenaan de Ergernissen top 10. Andere verkeersgedragingen die ergernis oproepen zijn: het snijden, onjuiste verlichting, onjuist inhalen, te hoge of te lage snelheid, inhalende vrachtautos, in- en uitvoegsnelheid, inhalen en dan langzaam gaan rijden en afwijkend verkeersgedrag als gevolg van alcohol of drugs.

De politie zal de controles zowel opvallend als onopvallend uitvoeren. Het streven is om zoveel mogelijk bestuurders daadwerkelijk staande te houden, zodat direct gewezen kan worden op de verkeersovertreding. Voor informatie over boetebedragen kunt u terecht op de website van het Openbaar Ministerie: www.openbaarministerie.nl/boetebase.

Den Haag, 14 september 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie