Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling Stromen of overstromen in Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 17-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Stromen of overstromen

Zandzakken, schotten, straten vol water en 'ramptoeristen'. Dit zijn situaties die veel burgers wonend en werkend in de nabijheid van de Rijn, Maas, Waal en IJssel regelmatig meemaken. Deze beelden worden weergegeven in de tentoonstelling 'Stromen of overstromen', die op woensdag 17 om 15.30 uur door wethouder Verkeer, Ruimtelijke Inrichting en Milieu Peter Boelens wordt geopend in het Open Huis van Nijmegen.

De bezoeker wordt meegevoerd langs de gevolgen die overstromingen met zich meebrengen. Tegelijk wordt duidelijk dat wij als samenleving óók een steentje kunnen bijdragen aan het voorkomen van dergelijke gebeurtenissen. Men kan door middel van een computersimulatie het ecosysteem van de rivieren beïnvloeden en hierdoor de grote impact van menselijk handelen zelf zichtbaar maken. De tentoonstelling wordt beschikbaar gesteld door de stad Keulen, aangevuld met materiaal en bijdragen van Rijkswaterstaat Directie Oost-Nederland en de gemeente Nijmegen. De tentoonstelling is onderdeel van de conferentie 'Hoogwater verbindt', waar bestuurders, deskundigen en burgers samen praten over hoogwaterproblemen en aan oplossingen werken. Deze conferentie vindt plaats op 7, 8 & 9 november op diverse lokaties in Nijmegen. Wilt u meer weten over de conferentie: alle informatie kunt u vinden op www.kun.nl/hwv.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie