Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindrapportage werkgroep jongerenparticipatie Groningen

Datum nieuwsfeit: 18-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 17 september 2001 Persbericht nr. 177

Uitnodiging aan de pers

Presentatie eindrapportage statenwerkgroep jeugd- en jongerenparticipatie

Op dinsdag 18 september a.s. presenteert de werkgroep Jeugd- en Jongeren-participatie van Provinciale Staten van Groningen haar plannen om het beleid met betrekking tot jeugd- en jongerenparticipatie verder te concretiseren.

De werkgroep kent zijn oorsprong in de vergadering van Provinciale Staten van 10 oktober 2000. Op grond van een initiatiefvoorstel van een zestal statenleden werd besloten tot het instellen van de statenwerkgroep Jeugd- en Jongerenparticipatie. (Mede)aanleiding was een passage in de beleidsbegroting 2001 van Gedeputeerde Staten:
'Jongeren hebben om ten minste twee redenen onze belangstelling. Ze zijn niet alleen een doelgroep en dus belanghebbenden bij het ontwikkelen van beleid, het zijn ook onze toekomstige kiezers. (...) Daarom willen wij bezien of het wenselijk en mogelijk is nog actiever en gestructureerder de jeugdparticipatie te bevorderen.'

De werkgroep bestaat uit de volgende statenleden: Leon Boer (PvdA), Mark Boumans (VVD), Fleur Gräper - van Koolwijk (D66), Marc Jager (CDA), Nicolette Klein Bleumink (PvdA), Pieke Stevens (GroenLinks) en Jitze Warris (RPF/SGP, mede namens GPV).

De presentatie vindt plaats aansluitend aan de reguliere GS-persconferentie die begint om 15.00 uur in kamer 20 van het provinciehuis, Martinikerkhof 12.

U bent van harte uitgenodigd deze presentatie bij te wonen.

Noot aan de pers:
Tijdens de presentatie aan de pers zijn een inhoudelijk persbericht en het rapport beschikbaar.
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Marc Jager, tel: 050-5736470, e-mail: (m.j.jager@castel.nl) of Désirée Bosch, afd. Bestuurscontacten, provincie Groningen, tel: (050) 3164625,
fax (050) 3138193, e-mail: (d.bosch@prvgron.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie