Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding en reorganisatie rechterlijke organisatie

Datum nieuwsfeit: 18-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Justitie


www.justitie.nl

MINJUST:Uitbreiding en reorganisatie rechterlijke organisatie

Wijnand Stevens
070 370 6857

4088
18.09.01

Justitiebegroting-2002
UITBREIDING EN REORGANISATIE RECHTERLIJKE ORGANISATIE

Voor de modernisering van de rechterlijke organisatie is volgend jaar structureel 29,5 miljoen euro (65 miljoen gulden) gereserveerd. Daarnaast is voor de uitbreiding van vreemdelingenkamers in 2002 bijna acht miljoen euro (17 miljoen gulden) beschikbaar. Dit bedrag loopt op tot zo.n dertien miljoen euro (28 miljoen gulden) structureel in 2004.

Dat schrijft minister A.H. Korthals in de toelichting op zijn begroting voor het jaar 2002.

Het geld is, behalve voor de vreemdelingenkamers, bestemd voor extra rechters, ondersteunend personeel en ICT. De intensiveringen vinden plaats tegen de achtergrond van de reorganiserende rechterlijke organisatie. Vanaf 1 januari 2002 wordt de Raad voor de Rechtspraak verantwoordelijk voor het ondersteunen van de gerechten bij de bedrijfsvoering en het houden van toezicht op de gerechten. De Raad is daarnaast belast met de voorbereiding van de begroting door de gerechten en het houden van toezicht op de uitvoering van de begroting door de gerechten. Tegelijkertijd krijgen de afzonderlijke besturen van de gerechten integrale managementsverantwoordelijkheid. Dit betekent dat de relatie van de minister van Justitie met de rechterlijke organisatie verandert. De minister komt op een aanzienlijk grotere afstand te staan van de wijze waarop de rechtspraak haar taak tot uitvoering brengt.

---

18 sep 01 15:30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie